‒Vi tittar till 80 procent på inställning och attityd och 20 procent på vad man har gjort tidigare, säger Jonas Kolehmainen, logistikchef på Sportamore.
Företaget har bland annat sökt lagerarbetare, skiftledare och driftschefer. Sportamore har hållit 700 snabbintervjuer med arbetssökande.
‒Vi har behövt träffa mycket folk och det har vi kunnat göra med hjälp av arbetsförmedlingen i deras lokaler, säger Jonas Kolehmainen.
Veckan efter midsommar börjar de första tio att jobba på lagret. I slutet av juli kommer personalstyrkan att uppgå till drygt 60 personer.
‒Vi anställer 45 själva. Vi hyr in 20 initialt som sedan med största sannolikhet kommer att anställas, säger Jonas Kolehmainen.
Sportamores etablering i Eskilstuna är ett av de senaste bidragen till den starka ökningen av sysselsättningen i Sörmland. Det har bara gått tio och en halv månad sedan företaget tecknade ett hyresavtal för ett nytt lager på 23000 kvadratmeter i Eskilstuna logistikpark. Sportamore, som säljer sport- och fritidsprylar på nätet, hade vuxit ur sitt 11000 kvadratmeter stora lager i Spånga utanför Stockholm. Sportamore ville att det nya lagret skulle ligga i Mälardalen eftersom det finns mellan 3 och 3,5 miljoner människor inom dagleveransavstånd.
Valet föll på Eskilstuna, bland annat på grund av att det här finns möjlighet att bygga ut lagret ytterligare i framtiden. För Sportamore har det också varit mycket viktigt att kunna få hjälp av lokala myndigheter och företag.
‒Både när det gäller kommunen och arbetsförmedlingen har det varit otroligt smidigt, säger Jonas Kolehmainen.
Sportamore har deltagit på rekryteringsmässan och på rekryteringsmingel. Arbetsförmedlingen har bland annat bidragit med kunskap om den lokala arbetsmarknaden.
Förra året skickade Sportamore cirka 1,5 miljoner kundpaket.
‒Vi kommer att jobba tvåskift. Allt för att serva e-handelskunder som nu för tiden inte har något tålamod att vänta på paket så då får vi se till att leverera dem ganska snabbt, säger Jonas Kolehmainen.