Påskmeny med vitlök och chilli

Spänn upp livremmen ett hack – det är påsk! I dag firar vi lite extra och bjuder på en festlig meny i påskens tecken. Härligt fräscha smaker som ger hopp om våren.

Övrigt2014-04-16 20:00

Jag har problem med högtider. Det ställs alltid så höga krav, och förhoppningarna höjs till skyarna men väldigt sällan blir det så där fantastiskt som man föreställt sig.

Fast påsken är annorlunda. Det är liksom lite lagom ståhej. Man kan välja att strunta i den helt och nöja sig med att koka ett ägg. Påsken är en förlåtande och tillåtande högtid. Jag gillar det! Äta vill man gärna göra och helst i goda vänners lag. Därför har jag i dag totat ihop en liten meny som jag hoppas ska smaka. Du behöver inte laga hela menyn utan se det mer som ett löst förslag, än en sträng bruksanvisning. Kanske kan du hitta skön inspiration, kanske kan det bli inslag på en hejdundrande påskbuffé, eller också lagar du rubbet rätt upp och ner.

Fokus ligger på fräscha optimistiska smaker som citron, mynta, chili, pepparrot - och så en hel del vitlök, förstås. Utan vitlök går jorden under - i varje fall i min smakvärld. Lax och lamm för mig är givna påskingredienser - lika självskrivet som godisägget.

Och får jag inget påskägg - ja, då blir jag sur. På riktigt!

Mia Gahne/TT

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om