Det är Magnus Lindahl, ansvarig för bland annat Sörmland och internationell handel på Östsvenska handelskammaren, säker på.
– Inte minst kommer den stora gruppen svenskar med finskt ursprung att fortsätta vara garant för detta och detta gäller särskilt i ett län som Sörmland med stolt industritradition, säger han.
I dag är Finland ett land som växer bra och jobbar hårt med att diversifiera sin export och ekonomiska bas. Den präglas av bland annat elektronik, skog och verkstad, sammanfattar Magnus Lindahl.
Men han påpekar att landet gått igenom två extrema ekonomiska kriser de senaste 25 åren.
– I början av 1990-talet i samband med att en finansiell bubbla sprack och Sovjetunionen föll samman tappade landet femton procent av sin utrikeshandel. Under 90-talets krisår tappade landet tio procent av BNP. Sedan kom nästa kalldusch i samband med finanskrisen 2008 som fick landets BNP att rasa med över åtta procent 2009. Att på toppen av detta se nationalklenoden Nokia bli om- och överkörd måste ha varit hemskt.
Men, som alltid, har finländarna en fantastik förmåga att resa sig och jobba vidare, säger Magnus Lindahl vidare.
– I kölvattnet av Nokia har en ny innovativ sektor av företag inom informations - och kommunikationsteknik dragit i gång och bidragit till framgångssagor som HayDay och Angry Birds och Slush som är en mötesplats för innovation och nya företag har blivit en global succé och är nu ett bevis på den livliga start-up scenen i landet.
Det finns många likheter mellan Sverige och Finland, fortsätter han:
– Förutom att vi är två små länder långt uppe i den norra hemisfären är vi båda starkt exportberoende, och vi har alltid handlat mycket med varandra. Detsamma gäller i Sörmland där Finland brukar komma på runt tionde plats som exportmarknad.
Magnus Lindahl tror att svenskar och finländare kulturellt funkar bra tillsammans. Förutom många mindre företagsköp i båda riktningarna har länderna sett ett antal stora och viktiga fusioner mellan finska och svenska bolag, som till exempel, Stora Enso, Nordea, Tieto och TeliaSonera.
– Det är raka rör, målfokus och man håller det man kommit överens om. Kanske är det därför vi har ett så nära och bra ekonomiskt samarbete. Jag är säker på att den framtida relationen mellan våra båda länder kommer att fortsätta vara både viktig och intensiv inom politik, försvar, kultur och inte minst affärer, säger Magnus Lindahl.