Den 26-28 september ska 500 tävlande från 28 länder tävla inom 39 olika yrken i Budapest. De tävlar om medaljer och äran att titulera sig europeisk mästare inom sin yrkesgren.
I det svenska yrkeslandslaget tävlar 32 av Sveriges skickligaste unga. En av de är Sarah Larsson från Eskilstuna, som ska tävla i yrkesgrenen entreprenörskap tillsammans med sin vän Joel Gustafsson.
– Jag är sjukt taggad, och taggad på vinst. Men hela upplevelsen i sig är något jag ser fram emot. Man får verkligen lära sig så mycket, och det är en sådan adrenalinkick, säger Sarah Larsson.
När man tävlar i entreprenörskap så bedöms man i hur väl man presenterar en affärsidé och dess innehåll. De unga entreprenörerna tilldelas ett problem och ska sedan på tid, finna en affärsmässig lösning. De ska bland annat se över affärsidé, målgrupp och budget.
– Sedan bedöms vi efter hur väl vi presenterar idéerna och dess trovärdighet. Är det här ens möjligt att genomföra i verkligheten, säger Sarah Larsson.
Hon har alltid tyckt om utveckling och självutveckling. Hon är också en spontan person och det är av den anledningen som hon valde att ställa upp i tävlingen.
– När jag fick höra talas om det här så tänkte jag, varför inte. Det är inte omöjligt att jag skulle vara med. Jag tyckte det lät intressant och tänkte att det är väl nu jag ska ta chansen, säger Sarah Larsson.
Vad är entreprenörskap för dig?
– Det är ett verktyg och en metod. Det är ett sätt att påverka och att få sina idéer till verklighet. Ett sätt att hjälpa till i samhället. Man jobbar inte bara som en entreprenör. Du är en entreprenör. Entreprenörskap är en livsstil, säger hon.
Du är redan bäst i Sverige på entreprenörskap, men kan du bli bättre?
– Självklart, man kan alltid bli bättre, oavsett vilket yrke man har. Det är viktigt att jobba efter sina egna förutsättningar men man kan alltid utvecklas och lära sig mer, säger Sarah Larsson.
Någon mer som är laddad inför EM är tävlingsansvarige Patrik Svensson.
– Man ska veta att alla tävlande håller en hög nivå. Ser man till hur de tränat och den information jag fått från deras experter så ser det väldigt lovande ut för Sveriges landslag, säger han.
Yrkes-EM har sedan starten för tio år sedan, anordnats vartannat år. Sist var 2016, också för första gången på svensk mark, i Göteborg. Då tog yrkeslandslaget totalt sex medaljer, två guld, två silver och två brons.