Så länge han kan minnas har Sass Wolgers konsumerat fastlagsbullar i stora mått.
‒Jag tycker att semlorna är Sveriges stolthet och att säsongen borde förlängas. Varför inte baka semlor året om, säger killen som bor på Tosterö och går första läsåret på Europaskolan Strängnäs.
Enligt Leif Andersson, delägare på Café Prinsen, kommer bageriet att under tisdagen producera 2500 fastlagsbullar.
‒Semlorna betyder mycket för oss, säger han.
Hur lång är säsongen hos er?
‒Den startar efter nyår och pågår fram till påsk. Den är så lång den kan bli.
Antalet semlor som ni säjer en "vanlig" dag?
‒Kring 200.
I oktober när abstinensen kändes för stor gick Sass Wolgers in på nämnda kafé och lämnade in en beställning om tio semlor.
‒Jag åt väl upp två samma dag som jag hämtade dem och resten hamnade i frysen. Förrådet räckte i ungefär en vecka. Det finns inget godare.
Avnjuter du semlorna som de är?
‒Ja, eller också avnjuts dem med varm mjölk.
Blir det mer än en semla på fettisdagen?
‒Ja, åtminstone tre stycken.
Sass Wolgers har besökt samtliga fikaställen i Strängnäs som säljer semlor för att avgöra var de smakar bäst. Däremot är han inte intresserad av att inhandla de klassiska bakverken i livsmedelsaffärer eller på bensinmackar.