Maja Karlsson, 18, Isac Lifvakt, 18, och Liiban Mohamoud, 19, är ordentligt pålästa när tidningen träffar dem på Prins Wilhelmgymnasiet för att prata val och politik. De har läst igenom partiprogrammen, tittat på valfilmerna och följt valdebatterna. Sociala medier har också haft ett visst inflytande, även om eleverna varit mer källkritiska där. I år är det första gången de röstar, och de är medvetna om vilket ansvar det innebär.
– Det kändes lite svårt i början, jag tänkte hela tiden på hur min röst kommer att påverka hela samhället, säger Liiban Mohamoud som redan har varit och förtidsröstat på biblioteket.
När han hade bestämt sig för vad skulle rösta på, tyckte han inte att det var någon idé att vänta.
– Efteråt kände jag en lättnad, då behövde jag inte tänka på det mer, säger han.
Isac Lifvakt och Maja Karlsson ska rösta på valdagen på söndag. Även om de också känner sig ganska så säkra över vilka de ska lägga sina röster på, så är det ändå lite nervöst.
– Det känns både speciellt och spännande. Jag har verkligen läst på, men det har ändå varit lite klurigt att bestämma sig, även om det inte var jättesvårt, säger Maja Karlsson.
Tror ni att era familjer har påverkat era val?
– Jag och pappa hade olika åsikter och diskuterade, men vi röstade nog ändå på samma parti. Vad mamma röstade på vet jag inte, säger Liiban Mohamoud.
Maja Karlsson berättar att hon tror att familjen röstar på partier som står varandra nära, även om det inte blir samma parti och Isac Lifvakt är rätt säker på att familjen röstar lika.
– Men de har pushat mycket att jag ska tänka själv och att det är min röst, säger han.
För alla tre har skolfrågan varit av avgörande karaktär inför valet. Maja Karlsson vill att alla ska få en chans att uppnå de mål som finns och att man ska ha samma möjlighet till en bra framtid, oavsett vilken skola man går i. För Liiban Mohamoud är det viktigt att utbudet av program på gymnasieskolan blir större så att fler väljer att gå i Flen och Isac Lifvakt vill att skolresultaten ska bli bättre.
– Skolan har ju inte gått så bra i Flen, skolresultaten har legat lågt. Men nu har det blivit lite bättre och vi måste få det att bli ännu bättre, det är viktigt, säger Isac Lifvakt.
Ahmed Reshad, 19, som har bott i Sverige i tre år och endast får rösta i kommun- och landstingsvalet, vill att det ska fokuseras mer på skolan.
– Alla behöver en bra utbildning och bra lärare, för mig är det viktigt.
En annan fråga som är viktig för eleverna är integrationen. De tycker att det finns en oroande segregation i Flen, även om de väljer att fokusera på möjligheten till utveckling i stället för på bristerna.
– Segregationen är tydlig i Flen. I Brogetorp till exempel är det mest svenskar medan det i Salsta är fler invandrare. Det är väldigt uppdelat och jag förstår inte varför man gjort så från början, det blir svårare att lösa det nu. Jag vill att alla ska leva med alla för en lyckad integration, säger Isac Lifvakt medan kamraterna nickar instämmande.
Zakarya Khattab, 18, får inte rösta i årets val då han inte bott i Sverige tillräckligt länge. Men han är påläst och har många åsikter om vad som kan bli bättre i Flen.
– Vi måste se till att barnen redan som små lär sig att tycka om varandra, oavsett bakgrund. Om barnen kan växa upp tillsammans och lära känna varandra, då kommer också vår framtid att vara konfliktfri. Det finns stora grupperingar i samhället och det oroar, vi vet inte vad som händer i nästa steg.
Annat som eleverna tycker är viktigt är skattefrågor, trygghet, fler sociala plattformar där man kan umgås och fler arbetstillfällen åt ungdomarna i Flen.