Skolinspektionen ger grönt ljus till skolan

Förra fredagen hade den kommunala skolan sin sista dag i Sparreholm. I samma veva gav Skolinspektionen grönt ljus för etableringen av den nya, enskilda, skolan.

Antonia Csanadi är rektor och förskolechef på Sparreholms skola och har sedan i maj arbetat heltid med att färdigställa verksamheterna inför den kommande uppstarten.

Antonia Csanadi är rektor och förskolechef på Sparreholms skola och har sedan i maj arbetat heltid med att färdigställa verksamheterna inför den kommande uppstarten.

Foto:

Övrigt2017-06-14 06:44

I februari träffade Eskilstuna-Kuriren den nya rektorn och förskolechefen för Sparreholm utbildning AB:s verksamhet Antonia Csanadi. Vid den tidpunkten hade kommunfullmäktige precis gett grönt ljus till förskoleverksamheten - nu fyra månader senare är det bara några veckor tills dörrarna slås upp på skolan, då för fritids.

‒Det känns jätte bra och otroligt skönt. Vi fick dessutom komma in i lokalerna några dagar tidigare än vad som var bestämt, för att fixa till så att det blir fint till starten, berättar rektorn.

I maj gjorde Skolinspektionen en granskning av verksamheten. I den skulle lärarnas kontrakt visas upp, elevhälsans personal presenteras och kontrakt på lokaler, skolmat och så vidare vara färdigställda.

‒Förra måndagen, 5 juni, fick vi svar från Skolinspektionen. Vi blev godkända utan några kompletteringar, säger Antonia Csanadi och fortsätter:

‒Nu är skoldelen nästan klar och vi kan jobba vidare med förskolans verksamhetsanmälan.

Till förskoleverksamheten har hittills 40 barn skrivit in sig och som det ser ut nu kommer 37 barn att börja sin hösttermin på Sparreholms skola.

‒De siffrorna känns väldigt bra och det kommer in sökningar lite då och då. Vi är inte oroliga inför skolstarten, säger hon.

Höstterminen startar den 21 augusti för eleverna på skolan, förskolan planeras att öppna den 1 augusti och fritids öppnar 3 juni.

‒Det vi har kvar där är att anställa en förskollärare. Anledningen är att det inte sökt så många legitimerade förskollärare. Tills vi hittar en tar den tjänsten kommer jag att arbeta 50 procent i den verksamheten, säger Antonia Csanadi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om