Skräck bland gästerna på Vilsta camping

En våg av inbrott och skadegörelse har sköljt över Vilsta camping det senaste halvåret. ‒Jag kan bara stå och se på medan de förstör min egendom och verksamhet, säger Göran Pettersson, chef för Vilsta sporthotell och camping.

Vilsta camping har drabbats av en mängd inbrott och skadegörelse de senaste månaderna.

Vilsta camping har drabbats av en mängd inbrott och skadegörelse de senaste månaderna.

Foto:

Övrigt2017-11-07 06:59

Uppbrutna husvagnar, sönderskurna förtält, stulna tv-apparater, spisar och gasoltuber, sönderslagna lampor, förstörda lås och olaga hot.

‒Under våren stals gasoltuber ur två husvagnar, efter det bröt helvetet ut. Det har säkert varit 30 inbrott sedan dess, säger en person som bor på campingen året runt sedan flera år.

Ett 30-tal gäster bor året runt på campingen, lika många bor där i veckorna. Personerna som Eskilstuna-Kuriren har pratat med på Vilsta camping vill vara anonyma. Månader av stölder och skadegörelse har satt sina spår, folk är rädda.

Vi har lite speciell bevakning och extra tillsyn där, men vi kan inte vara där hela tiden.

Lennart Vestergren, Eskilstunapolisen

‒De hotar folk och någon av oss är alltid hemma, vi vågar inte åka bort tillsammans på grund av alla inbrott. Vi väntar bara på att de ska försvinna, de förstör allting här, säger den åretruntboende som delar husvagn med sin partner.

En annan boende tidningen pratar med har precis sagt upp sin plats som hen haft som säsongsboende i 17 år. I midsommars drabbades hen av inbrott i husvagnen, bland annat en tv och en ugn stals. För en månad sedan var det dags igen då en lucka brutits upp på husvagnen och kabel stulits.

‒Det har alltid varit så lugnt och trevligt här med bra grannar. Jag bor i stan och att komma hit var som att komma ut på landet. Men det här var droppen för mig.

Det råder inget tvivel om att Vilsta camping har varit hårt drabbad av stölder och skadegörelse de senaste månader, det bekräftas av polisen. Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen uppskattar att det rör sig om mellan 30 och 40 anmälningar det senaste halvåret och misstankarna har mer och mer börjat peka åt samma håll.

Lennat Vestergren säger att polisen tror sig veta vilka som ligger bakom problemen men menar att bristen på vittnen och att de misstänkta inte tagits på bar gärning försvårar utredningsarbetet.

Polisen har larmats till campingen i stort sett varje dag de senaste månaderna och resurser har satt in från polisens håll för att försöka komma åt problemet.

‒Vi har lite speciell bevakning och extra tillsyn där, men vi kan inte vara där hela tiden, säger Lennart Vestergren.

Göran Pettersson är chef för Vilsta sporthotell och camping. Han menar att problemen eskalerade under slutet på sommaren.

‒Det mesta händer mellan ett och fem på natten när alla sover och få kan upptäcka vad som sker. Men vi började ana vilka som låg bakom, säger Göran Pettersson.

När sedan nattvakter anlitades fick han sina misstankar bekräftade.

‒Då fick vi vittnen, säger Göran Pettersson.

Bland annat har lås till toaletter förstörts, bommen till området likaså, lampor har sprayats svarta och elen har gått sedan proppar har plockats bort.

Göran Petterson är frustrerad över att problemet har kunnat fortgå så länge utan att han har kunnat sätta stopp.

‒Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Göran Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!