Sötsaker i Shanghai

"Made in Shanghai" heter en annorlunda kokbok. Rubriken avslöjar var boken är skriven – de två författarna bor i den kinesiska mångmiljonstaden sedan några år. En av dem är från Eskilstuna.

Foto:

Övrigt2014-02-07 20:40

Författarna Kathy Pajari är uppväxt i Eskilstuna och Linette Eskilsson i Falkenberg. Att de hamnat i Shanghai beror på deras respektive män som har utlandskontrakt.

Jag har länge drömt om att skriva en bok. Så träffade jag Linette som gick och funderade på samma sak. Vi gillar båda att baka och fika men ville inte göra en vanlig kokbok, säger Kathy.

Bokens hela titel är: "Made in Shanghai från västerländska sötsaker till pulserande miljöer". Och det är också det som är innehållet en ovanlig kokbok med läckra recept och fina bilder som blandas med tips på mysiga fik i Shanghai. Men också vad den som besöker staden absolut inte får missa.

Sötsaker är i dessa LCHF-tider något som inte står högt i kurs men Kathy och Linette tycker att man gott kan unna sig bara man rör på sig.

Vi vill ha "the real stuff", det vill säga riktigt socker, mjöl och så vidare. Vi kanske är lite gammelmodiga på så vis.

Kathy berättar att kinesiska efterrätter och sötsaker nästan är ett okänt begrepp i Kina men att kaféerna som de tipsar om har västerländska kakor, bakelser och kaffebröd.

Det finns bland annat kinesiska efterrättsdumplings, mastiga degknyten som smakar något obeskrivligt som inte är gott.

Även om Kathy funnit sig till rätta i sin nya hemstad finns både bra och dåliga saker med att bo i Shanghai.

Det bästa är pulsen, människorna vi har träffat och att livet är rätt enkelt med barnvakt och chaufför.

Det negativa är förstås att det är så långt till alla därhemma men jag och vår dotter åker till Sverige med jämna mellanrum. En annan sak som inte är så kul är att luften inte är tiptopp på vintern.

Boken tog drygt sex månader att få klar och i morgon lanseras den hos Länsförsäkringar i Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om