Det är en lättad Lionel Valdebenito som svarar i telefon när tidningen ringer. Han är morbror till 9-åriga Florencia Bahamondes och han har även varit hennes styvfar sedan hon som nybliven 4-åring kom till Sverige från födelselandet Chile.
– Nu känner jag bara ett lugn i kroppen. Samtalet om att adoptionen gått igenom betyder allt, säger Lionel Valdebenito på telefon från Spanien.
Som vi tidigare har berättat dog Florecias mamma när hon var liten och då hämtades hon till Sverige av släktingar. Någon kontakt med sin biologiska pappa har hon aldrig haft.
Florencia Bahamnondes har hela sin tid i Sverige bott med sin morbrors familj i Grundbro, mellan Åkers styckebruk och Strängnäs. Engagemanget för att hon ska få stanna i sitt nya hemland går inte att ta miste på. För två år sedan drog Facebook-gruppen "Låt Florencia stanna i Sverige" i gång och den fick snabbt flera tusen medlemmar.
– Det kan vara svårt att fatta vilken anspänning det har varit. Varje gång vi som har fått brev från Migrationsverket så har det varit en oroskänsla, säger Lionel Valdebenito.
Senast tidningen träffade Florencia Bahamondes var på Åkersskolan för två år sedan. Då slöt flera klasskompisar och flera av deras föräldrar upp under påsklovet för att visa sitt stöd.
– Hon har bott med oss i sju år. Hon går i skola i Åker och har massor med kompisar. Det är många som har stöttat oss på den här resan och det är vi oerhört tacksamma för, säger Lionel Valdebenito.
Hur tog Florencia adoptionsbeskedet?
– Hon blev jätteglad och jag vet att hon hade hoppats på detta. Jag har sex egna barn och nu blir vi en stor familj. Hennes syskon är också lyckliga. När de fick höra talas om adoptionen sa de till Florencia: Nu är du vår syster på riktigt, berättar Lionel Valdebenito.
Vad kommer att hända nu?
– Vi måste vänta till den 5 mars. Då ska alla papper till myndigheter som Skatteverket och Försäkringskassan vara klara. Det är vad, som enligt advokaten, behövs för att Florencia ska få sitt uppehållstillstånd, säger Lionel Veldebenito.
Enligt Migrationsverkets presstjänst, som meddelar att de inte kan gå in på enskilda ärenden, behöver en ansökan om uppehållstillstånd lämnas in till myndigheten för att den ska bli giltig.
Strengnäs Tidning har sökt advokaten Baharak Vaziri för en kommentar.