Tid för sensommarsoppa

Nu dignar diskarna av grönt. Passa på att koka soppa på härligheten. I dag bjuder vi på smakrika varianter med snits.

Foto:

Övrigt2014-08-28 20:00

När inget annat funkar – tänk soppa. Pengarna är slut, grönsakslådan hotar att sprängas, inspirationen står på minus och tiden likaså. Då är det läge att plocka fram bästa soppkastrullen och en vass kniv. Det är nämligen allt som krävs för att jazza ihop en strålande sensommarmiddag på naturens bästa. Egentligen behövs inte ens den här sidan, för recept är faktiskt överflödiga. Är det någon gång Cajsa Warg-principen "man tager vad man haver" bör råda så är det i sopplagandet.

Skala, hacka, fräs vad grönsaksförrådet bjuder, krydda med själen, häv över valfri buljong, på med lock och låt koka en kvart eller två. Mixa om du är på det humöret, avstå om du känner för tuggmotstånd.

Bra umgängesmat

Svårare är det faktiskt inte att få till en riktigt bra middag. Vill du snitsa till det kan du komponera små klatschiga röror att servera som tillbehör, den överambitiöse bakar ett bröd, medan vi andra nöjer oss med knäckemacka med god ost.

Soppa är nyttigt, billigt, drygt och enkelt. Ett lysande sätt att ta tillvara på säsongens grönsaker, med eller utan inslag av kött. Dessutom är det grymt god och anspråkslös umgängesmat med högsta trivselfaktor. Alla dagar i veckan.

Mia Gahne/TT

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om