Torgkvällar lockar storpublik

Trots grått väder fylldes torget i Malmköping under onsdagskvällen. Andra torgkvällen för året och nu har konceptet fler torghandlare än vanligt.

Riksspelman Bernt Olsson, en av medlemmarna i Malmabygdens spelmän som underhåller besökarna på alla tre torgkvällar under sommaren.

Riksspelman Bernt Olsson, en av medlemmarna i Malmabygdens spelmän som underhåller besökarna på alla tre torgkvällar under sommaren.

Foto:

Övrigt2017-07-26 17:51

Hundratals människor samlades under eftermiddagen och kvällen på onsdagen för att handla på torget i Malmköping. Sedan 2009 har evenemanget varit ett stående inslag på schemat av sommarevenemang på orten.

‒I dag skulle vi vara 20 handlare som står här, men jag tror att vi blev 27 tillslut, säger arrangören Birgitta Augustesen från Stavtorps honung och musteri.

Hon pekar på några av nykomlingarna och berättar hur roligt det är att evenemanget växer.

‒Det är verkligen jättekul att det kommer fler och fler. Lika med besökarna. Förra veckan var det nästan för varmt men det kom ändå massvis med folk - i dag är det nästan perfekt, säger hon och tittar upp på det gråa molntäcket.

Några som inte var här förra veckan var Stefan Bizzarri och Ing-Marie Bizzarri. Paret från Eskilstuna lockar nyfikna blickar med sina produkter från deras företag Peperone.

‒Vissa gråter och andra tycker verkligen om det, säger Stefan Bizzarri samtidigt som han uppmanar förbipasserande att smaka på deras heta varor.

Hemma i sitt hus i Eskilstuna odlar de chilis. Mest habanero men även ännu starkare sorter.

‒Den här, trinidad moruga scorpion, är en av världens starkaste chilis. Skulle du äta en hel skulle du uppleva en väldig smärta, säger han.

Som tur är säljer de inte frukten hel utan i stället såser, kryddsalt och marmelader som är gjorda på torkad och malen chili.

I en av korridorerna mellan handlarna på torget sitter Malmabygdens spelmäl. De står för underhållningen samtliga torgkvällar under sommaren.

‒I dag är det faktiskt behagligare att sitta här om du jämför med förra veckan. Det var så varmt förstår du, säger Ing-Marie Sundin som sedan snabbt återgår till att spela musik för besökarna.

Nästa onsdag är det sista Torgkvällen i Malmköping. Evenemanget startar klockan 15 och avslutas vid 19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om