Nu gör "köksnissarna" en omstart av Eskilstuna Gästgifveriet som i den senaste regin slog igen 21 juni, och alla tre har ett äntligen på tungspetsen.
– Den senaste tiden har det varit mycket jobb med renoveringen och allt det sista på plats, säger Hasse Eriksson Fröberg. Det är skönt att vi nu äntligen har kunnat öppna dörrarna för matgästerna.
Hustru Jenny håller med och menar att det var synd och skam att låta så fina lokaler bara stå tomma.
Så i måndags var det premiär på det som förr kallades Gästis men som nu heter Gästgifveriet.
De tre kockarna har tillsammans närmare 75 års erfarenhet av matlagning och kulinariska utmaningar, och alla tre bara älskar det där enkla, men ack så viktiga, som stavas husmanskost - kålpudding, raggmunk, rotmos och hemkokt ärtsoppa. Eller som Jenny sammanfattar det hela:
– Smör och grädde och mycket kärlek. Det borde räcka en bit på vägen.
Nu har man precis klarat av dag fyra och pustar ut en liten smula över varsin tallrik ärtsoppa. Det var allt som blev kvar efter gårdagens anstormning:
– Det kom en hel busslast med besökare i dag, pannkakorna tog tvärslut, säger en trött men glad Lasse Hansson.
Första veckan har alltså gått över all förväntan och ingen av de tre "köksnissarna" tvekar inför den verkliga utmaningen så här års; att duka upp till ett julbord under en hektisk månad.
– Det kräver väldigt mycket jobb och väldigt lite vila, säger Lasse Hansson. Men vi prövar väl så får vi se.
22 november till 22 december är det tänkt att man ska öppna övervåningen rakt ovanför Gästgifveriet och satsa på julbord.
Men då krävs också att man återgår till en gammal bekant syssla som renovering igen.
– Det måste gå.