Tryffel- och parmesangratinerad kalv med jordärtskocka och grönkål

Patrik Reinhammar och kocken Tom Fredriksson äger och driver Trosa matstudio sedan ett år tillbaka.

Patrik Reinhammar och kocken Tom Fredriksson äger och driver Trosa matstudio sedan ett år tillbaka.

Foto:

Övrigt2017-11-19 19:45

4 personer

Kalventrecote ca 600 g

Parmesan riven 100 g

Panko (japanskt ströbröd) 100g

Smör 200 g

Tryffel (riven) 20 g

Tryffelolja några droppar

Jordärtskockor (skalade) 12 st

Brynt smör 1 dl

Grönkål 1 påse

Gör så här: cirkulera kalven i cirkulator på 54 grader i ca 3 timmar, låt kallna.

Mixa ihop panko, parmesan och smör, smaka av med tryffel. Låt kallna.

Vänd jordärtskockorna i det brynta smöret, krydda med salt, peppar och en gnutta socker. Rosta dem i 200 grader ca 15 minuter tills de blivit mjuka.

Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite brynt smör och grönkålen och sautera snabbt. Smaka av med havssalt och peppar.

Värm ugnen till 275 grader. Stycka kalven i portionsbitar. Bryn skivorna i het panna. Fördela osttäcket över varje skiva.

Gratinera i ugn ca 3-4 min till bra färg.

Servera med förslagsvis puré av jordärtskocka eller mandelpotatis och eventuellt rödvinssås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!