– Köttriksdagen är den årliga stämman för Sveriges nötköttsproducenter. Det är en fantastisk branschträff, förklarar Martina Schagerlund från Lindholms gård i Barva utanför Eskilstuna.
I år var det nötköttsföretagare i Sörmland som ansvarade för arrangemanget. Förra året avlöpte det i Halland och året dessförinnan i Kolmården berättar Martina Schagerlund.
Ordet "Köttriksdag" kan för den oinvigde låta rått och tufft men är en intresseförening för dem som arbetar med nötköttsproduktion och som har fokus på frågor som gynnar svensk nötköttsproduktion, är viktigt tycker de som arbetar med nötkött. Men det finns väldigt många utmaningar.
Hur står sig köttet i jämförelse med det gröna när det är så många människor som är vegetarianer och veganer i dag?
– Vi är klart medvetna om problemet, men hela temat är att ta nötköttet till högre höjder. Vi måste ha en sund inställning till detta. Det finns inte ett veganskt jordbruk i hela världen. Du behöver gödseln. Det handlar om ett naturligt kretslopp och kött är en jättefin råvara, säger Martina Schagerlund.
Hon säger också att många svenska företagare tycker att det känns orättvist att svenska köttproducenter kontrolleras stenhårt och ofta ses som ett miljöproblem, medan konsumenterna utan att tveka kan köpa utländskt kött från andra länder där reglerna och kontrollerna inte alls är lika hårda som i Sverige.
Ett annat problem som köttproducenter ibland drabbas av är aktivister som reagerar mot handeln med djur. Det kan till exempel hända vid publika evenemang som de kosläpp som vissa gårdar arrangerar under våren. Samtidigt som barnfamiljer vallfärdar till gårdarna för att se korna släppas ut på grönbete, kan aktivister ta samma tillfälle i akt - för att protestera mot handeln med djur.
Andra problem? Sommarens torka och bristen på foder till djuren? Hur går det?
– Det är fortfarande tufft. Men det som händer vid sådana här kriser är att man hjälps åt, säger Martina Schagerlund.