Ungdomar har fått in hundratals svar

Just den här veckan har Eskilstuna kommuns personal samlat in synpunkter från Fröslunda, Lagersberg och Råbergstorp. Frågan är enkel; Hur vill invånarna själva utveckla sina stadsdelar?

Det finns tydliga likheter, men lika tydliga olikheter på hur man ser på exempelvis den omgivande naturen. –För många är naturen en källa till rekreation, för några är den en plats där faror kan hota, säger projektledaren Karl Tuikkanen.

Det finns tydliga likheter, men lika tydliga olikheter på hur man ser på exempelvis den omgivande naturen. –För många är naturen en källa till rekreation, för några är den en plats där faror kan hota, säger projektledaren Karl Tuikkanen.

Foto:

Övrigt2018-01-18 11:19

En dialogbox fanns på plats bredvid den nya beachvolleyplanen och hit kunde vem som helst för att med sina egna ord berätta vad som saknas, eller hur man upplever flera specifika platser.

– De allra flesta efterlyser mer nybyggt, kanske med lite annorlunda typer av bostäder, säger Karl Tuikkanen, projektledare på Stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna. Men många trycker också på betydelsen av vatten.

Just detta med vatten är intressant och kan både efterlysas i formen av byggandet av kanaler, eller anläggandet av bassänger.

Till en del är kanske efterlysningarna väderrelaterade. Det är inte alls säkert att så många umgåtts med just dessa funderingar om vi haft en ganska vanlig svensk sommar med ganska riklig nederbörd.

Karl analyserar en del av svaren redan nu och kan vara på väg in i en utvecklingsplan som ska vara färdig till början av 2019.

Eftersom just Fröslunda och Lagersberg ingår i ett projekt som handlar om stadsläkning så utgår man här och nu från projekt som medverkar till att skapa en klimatneutral och hållbar stad, där invånarna har en självklar tillgång till god service, kultur och rekreation med samma självklarhet som till gröna ytor.

På det här området är det Magdalena Lindfeldt som är projektledare, och hon är förundrad över hur mycket information som kommit in om just detta område i gränsen mellan Fröslunda och Råbergstorp. Och hon är mycket nöjd med att man på förvaltningen kunnat anställa sex gymnasieungdomar med språkkunskaper som gjort att man nu nått många fler med frågor om hur man vill att framtiden ska se ut på de här platserna.

– Vi har nått ungdomar och kvinnor och de har inte alltid varit helt enkla att nå tidigare.

Nuradin Nur är en besökare som hälsat på dialogboxen ganska ofta, och han vill gärna se att man anlägger gräs i stället för grus på sidoplanen till Fröslunda IP, och så vill han se en basketplan bredvid beachvolleyplanen.

– Men ska den ligga nära vägen måste de bygga ett högt stängsel, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om