Ettåringen lyfter koncentrerat sitt lilla pekfinger och trycker på Lilla gubben i Ipaden. Han gnäggar och hon fnittrar förtjust. Igen och igen och igen.
”Paddan är en bra barnvakt”, säger vissa lite skämtsamt.
Absolut. Men den är också utvecklande. Barnen får utforska världen och söka nya stigar utan att hålla en vuxen hårt i handen.
Det är inte för inte som Skolverket vill öka digitaliseringen i förskolan och regeringen har beslutat att göra såväl grundskolan som gymnasiet mer digitala.
Spel och sajter lär barnen språk, musik och programmering. Och så länge de rör sig vid andra tillfällen, är glada när de spelar och sover bra, ser jag personligen inga problem med mobiler, paddor och datorer.
Nästan alla barn över sex år använder internet och 72 procent av alla tvååringar, så barnen själva har gjort sitt val. De har inga planer på att koppla ner.
Men vi ska inte inbilla oss att det inte finns problem, framförallt med sociala medier.
I höstas spreds rykten om att ”mördarclowner” skulle attackera människor. Instagramkonton med tusentals unga följare skrämde mängder av barn. Vi vet att internet är fullt av fejkade filmer, konspirationsteorier och osanningar. För att inte tala om näthat och mobbning.
På Youtube, som är den populäraste sajten i alla åldrar, får barnen automatiskt förslag på nya filmer. De går längre och längre in i en värld styrd av algoritmer.
Vi kan bara drömma om att hålla koll på allt de tar del av.
Men vet ni vad vi kan, och faktiskt måste göra? Vi som är föräldrar måste släppa våra egna mobiler och låta tvättmaskinen pipa. Vi ska ställa frågor till barnen: Vad har du tittat på i dag? Vad har du lärt dig? Är du säker på att den saken är sann?
Det är vår förbannade skyldighet.
I bilagan som kom med tidningen i dag kan du lära dig granska internet som ett proffs. Slå upp den och bläddra till sidan 24.
Bilagan som e-tidning finns här.