Om varslet betyder att något lokalkontor måste stänga helt är för tidigt att uttala sig om just nu.
– Jag vet inte det, svarar Reza Majlesi, som är områdeschef i Sörmland och Östergötland och har cirka 800 anställda i sin region.
Men Reza Majlesi vet att det totala antalet tjänstemän som jobbar på arbetsförmedlingen i Eskilstuna och Strängnäs är 180 och att 165 återfinns i Eskilstuna och 15 i Strängnäs.
Sannolikt är det var tredje anställd som kan drabbas av varslet.
– Hur många mycket av varslen som blir verklighet i slutänden är också det för tidigt att säga.
Undantagna från risken om uppsägning är alla som arbetar med digital utveckling.
– Om man har den spetskompetensen så räknar man med att de anställda måste bli kvar.
Någon tidsram som säger när allt ska vara förhandlat och klart finns inte i dag, men Reza Majlesi vet att förhandlingar är inledda med framför allt Fackförbundet ST (före detta Statstjänstemannaförbundet), och i en kommentar härifrån anser Marie Martinsson, pressansvarig, att beslutet är både olyckligt, onödigt och olämpligt.
Men det är inte enbart budgeten som moderater och kristdemokrater drev i genom som får kritik, det får även den nya regeringen:
– De hade kunnat ändra på detta genom att genomföra en tilläggsbudget, men det gjorde man alltså inte.
– Och att i det här skedet, där vi möjligen kan skönja en konjunkturnedgång, bara klippa till med yxan, det är illa. Risken är också stor att vi får ett bortfall i värdefull kunskap som slår extra hårt.
Marie Martinsson pekar också på att en utredning nyligen lagts fram med flera förslag på hur Arbetsförmedlingen kan förändras och förbättras.
– Det bortser man också i från helt och hållet. Nej det här är väldigt olyckligt, tycker jag.