Efter alla turer – Oxelösunds kommun har köpt Vivesta badplats

I över 20 år har badplatsen vid Vivesta varit i privat ägo – men nu har Oxelösunds kommun köpt den.

4 april 2019 12:26

Oxelösunds kommun har köpt badplatsen vid Vivesta för 661 250 kronor. Den har ägts av Göran Haglund sedan 1998, då han köpte den av Nyköpings kommun.

Affären har varit på gång en tid och ett beslut om att genomföra den togs av kommunstyrelsen i slutet av 2018. Nu är köpet klart och kommunen äger därmed en badplats till.

– Vivesta är ett populärt utflyktsmål och ett viktigt landmärke i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S).

Det här betyder att det är kommunen som ansvarar för skötseln och planen är att man ska se över vad som behöver göras innan dess. Det är inte heller otänkbart att mer kommer att hända med badplatsen på sikt.

– Det här har varit en lång och olöst fråga. Vi har velat köpa för att allmänheten ska ha tillgång till badet långsiktigt. Under åren har det funnits olika bilder av vad värdet är och vem som ska ansvara för vad, men med hjälp av Lantmäteriet har vi landat det här till slut, säger Johan Persson.

Hur kommer badgästerna att märka av det här?

– Förhoppningsvis kommer de att se att det blir en bättre skötsel av badet. Gräset kommer att klippas och toaletterna tömmas. Antingen kommer vi att sköta det själva eller betala någon förening för att göra det. Med bara några månader kvar innan sommaren hinner vi inte med att utveckla badet. Större åtgärder får anstå till kommande badsäsonger. Men vi kommer att se över hur vi i framtiden kan utveckla badet, det finns en stor utvecklingspotential här, säger Persson.

Förutom själva badplatsen ingår en del av vattnet som ligger utanför stranden.

Göran Haglund kommer fortsätta att driva sin anläggning som ligger intill badet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa