Narkotikapåverkad anhållen för knivhot

En man i 20-årsåldern anhölls på tisdagskvällen efter det bråk och tumult som polisen på eftermiddagen ryckte ut till i centrala delarna av Oxelösund.

2 april 2019 16:12

Flera personer hörde vid 14.40-tiden av sig till polisen och larmade om ett bråk som pågick på Ankargatan. När polis kom till platsen hade också SOS larmat ut räddningstjänsten.

Enligt SOS första uppgifter hade det skett en olycka på gatan. Flera bilar uppgavs vara inblandade.

Det stämde – på sätt och vis. Efter att polis börjat utreda vad som egentligen hänt på adressen, framkom misstankar om att den 20-årige mannen smitit från en trafikolycka.

Enligt Sörmlandskustens räddningstjänst framstod dock olyckan som något annat: en bilist hade på en parkering kört på ett antal bilar. Därför blev "trafikolyckan" en polissak.

– Kan man i ett senare skede styrka att mannen kört på bilar med avsikt kan det tillkomma en annan rubricering. Jag har inga detaljer kring det men kan konstatera att det inte är alldeles lätt att köra bil när man är drogpåverkad.

Det sa Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region öst, på tisdagskvällen. Den unge man som polisen småningom grep strax efter 15.30 var drogpåverkad.

– Vi hittade också lite narkotika i hans kläder. Han ska inte ha kört någon längre sträcka innan han greps, sa Agnevik.

Det är dock varken för smitningen, narkotikabrotten eller det faktum att han saknade körkort som mannen blev frihetsberövad efter beslut av jouråklagare.

Upprinnelsen till polisens utryckning – bråket – ska enligt misstankarna ha utmynnat i att 20-åringen hotat en annan person med en kniv.

Thomas Agnevik känner inte till de exakta omständigheterna kring hotet och bråket eller vem som blivit knivhotad och varför. Den anhållne är dock på sannolika skäl misstänkt för olaga hot.

– Det finns inte så mycket detaljer i nuläget, över huvud taget verkar det vara ett ganska rörigt ärende. När det utreds vidare kan det kanske både dras ifrån och komma till brottsrubriceringar, enligt Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Wising

Ämnen du kan följa