Dennis Liljedahl:
– Det blir nog minskat jämfört med vad det har varit förutom eftersom allting är så mycket dyrare. Det blir nog generellt mindre mat för att kunna ha råd med de finare grejerna.
Finns det något som absolut måste finnas på påskbordet?
– Ägg såklart! Det är ju påsk, då måste man ha ägg.
Pia & Christer Claesson:
– Nej, vi har nog kört som vi brukar göra faktiskt.
Känner ni er inte på något sätt påverkade av priserna?
– Ja absolut, jag tycker det. Kollar man i affärerna så tittar man på priserna på ett annat sätt än vad man gjorde förut. Vi har sån tur att vi har ett torp ute i Länna där vi har kommit i kontakt med en gård, så vi köper våra ägg där, säger Pia Claesson.
Finns det något som ni inte kan vara utan?
– Det är väl sill man måste ha och lite paj, säger Pia Claesson.
– Och ägg förstås. Vi tillhör generationen där man vill ha det som man brukar ha, säger Christer Claesson.
Anne Wiklund:
– Nej det gör det inte. Jag känner inte av det men jag vet ju hur många som drabbas, men inte jag personligen. Jag har jobbat inom kök i hela mitt liv så jag har varit ganska ekonomisk.
Hur gör du för att vara ekonomisk?
– Man ska inte slarva med maten. Jag tar hand om maten, handlar större portioner, delar upp och fryser in. Det är sällan jag slänger mat.
Vad kommer finnas på påskbordet i år?
– Ja, det är väl det vanliga. Sill, skinka, janssons frestelse, prinskorv och köttbullar, sen ägg naturligtvis.