Två krig tvingades George delta i innan han fick nog. Först när Irak-Iran-kriget 1988-84 och två år senare när Irak gav sig på Kuwait.
– Att jag överlevde är rena undret och något jag aldrig förstått. Det var hemska år, milt uttryckt.
Men när Saddam efter Kuwait-kriget gav order till armén att ge sig på upproriska landsmän i landets södra del, som ville störta diktatorn, vägrade George:
– Jag kunde inte tänka mig att skjuta mot mina egna. Det återstod bara att desertera och lämna landet så fort det överhuvudtaget var möjligt.
Mellan krigandet hann George utbilda sig till ingenjör inom väg och vatten i Bagdad och det var med den utbildningen i ryggen han anlände till Kiruna dagen före julafton 1991:
– Det var jättemycket snö och kallt. Men jag hade kommit till ett land med demokrati, frihet och där man visade respekt för människorna. Och klädde man sig bara varmt var det inga större problem.
Efter en tid längst upp i norr kom George till Älvsbyn i Västerbotten. Där fick han plugga svenska på SFI, Folkhögskolan och Kom Vux. Parallellt arbetade han som timmerman:
– Jag minns tiden i Älvsbyn med stor glädje. Det kanske bodde 5 000 personer där och när jag efter tre år lämnade samhället för att börja på Luleå universitet kände jag säkert hälften.
– Nyckeln till allt är språket. Jag insåg tidigt att engelska är bra men ska man bo och verka i Sverige måste man lära sig svenska. Och det fick jag ovärderlig hjälp med i Älvsbyn
I Luleå byggde George på sin ingenjörsexamen och 1997 tog han civilingenjörsexamen och fick jobb vid Vägverket.
2001 gick resan vidare till Eskilstuna där George sökte och fick en tjänst på Trafikverket. I dag är han sektionschef över länen, Stockholm, Uppsala, Västmanland, Örebro, Östergötland, Gotland och Sörmland, med särskilt ansvar för broar och tunnlar:
– Vi har 4 700 broar och 120 tunnlar och omsätter 218 miljoner kronor. Min tjänst innebär att jag arbetar två dagar i Stockholm, en i Linköping och resten vanligtvis i Eskilstuna.
Särklassigt största slitaget sker på Essingeleden där det passerar 100 000 fordon per dygn och varje år läggs stora belopp på underhållet.
George beskriver sig själv som en social person som är intresserad av familj- och kyrkoliv. Han är gift, har tre barn och aktiv i St Maria-kyrkan i Lagersberg.
– Jag satt sex år i kyrkorådet och har också lett några studiecirklar. I Irak är 97 procent muslimer men jag hör till de kristna ortodoxa.
Hur är ditt förhållande till Irak i dag?
– Tankarna går ofta till vårt folk. Många har det svårt och lever i osäkerhet.
Har du besökt landet efter 1991?
– Nej, det törs jag inte.