Peter Pan dansade hem showen

Tåspetsdans och tyll varvades med indiansdans till technorytmer. SV Sörmlands och Dansskolan The Pointes uppsättning av Peter Pan var en färgsprakande sagoföreställning.

9 maj 2015 17:00

Det var fullt till sista raden när show- och dansskolan The Pointe och Studieförbundet Vuxenskolan framförde sin årliga dansfestival på Eskilstuna Teater. Den här gången hade man valt att sätta upp J.M. Barries klassiska pjäs Peter Pan som dansföreställning.

Dansnumren, framförda av barn och unga vuxna i varierande åldrar växlade snabbt mellan tåspetsdans och stepp till irländsk riverdance och magdans. Lika varierad var musiken som rörde sig mellan traditionell balettstycken, opera och klassiskt till electro, ethno och filmmusik. Vissa sångnummer framförde live av The Pointes elever.

Den lekfulla scenografin bjöd på många överraskningar som när en grupp steppdansare med romerska siffror på dräkterna illutrerade klockans tickande och slag. Och när de allra minsta dansarna, iförda krokodildräkter, omringade Kapten Krok blev det rungande applåder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa