"Polisen hade beslagtagit 16 stulna småbatterier"

Korslöt återvinningscentral är inte någon skattkammare. Ändå bryter sig ovanligt många in på anläggningen – för att sno skräp. – Folk har blivit påkomna med gamla kylskåp, säger Eija Karlsson, renhållningsansvarig på Trosa kommun.

22 mars 2019 17:00

På Korslöt återvinningscentral i Vagnhärad kan man lämna av grovavfall och farligt avfall från hushåll. Att värdesaker hamnar där är extremt ovanligt. Ändå tror vissa det. Det är nämligen ett problem att människor bryter sig in på anläggningen för att stjäla.

– Det har varit många så kallade besökare där. Tyvärr är det mycket uppklippta stängsel och åverkan på inhägnaden. De klipper upp på nya ställen hela tiden, säger Eija Karlsson, renhållningsansvarig på Trosa kommun.

Hon fortsätter:

– Det kommer inte upp några ädelmetaller till Korslöt och de hittar inget direkt av värde där så det blir inga värdeförluster för Trosa kommun. Men det är besvärligt att ta hand om skadegörelsen.

Att värdesakerna lyser med sin frånvaro på återvinningsanläggningen tycks inte göra någon skillnad hos vissa sopmarodörer, som tror sig kunna fynda bland uttjänt elektronik, brädor, tandkrämstuber, burkar och annat skräp.

– Det har hänt att folk blivit påkomna när de burit i väg med gamla kylskåp, säger Eija Karlsson.

De olaga intrången på Korslöt polisanmäls. Och ibland klarar Lagens långa arm – ofta kritiserade för låg uppklarandegrad – upp brotten. Eller brott och brott...

– För några år sedan ringde polisen och berättade att de hade beslagtagit stöldgods från Korslöt. Det var 16 småbatterier!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Hellmyrs

Ämnen du kan följa