Polisen utreder mord utanför Eskilstuna – kvinna häktad för människorov

För ett par veckor sedan anmäldes en man i 50-årsåldern försvunnen av sina anhöriga. På måndagen häktades en kvinna i 40-årsåldern, misstänkt för människorov. Offret: den 50-årige mannen. På måndagen hittade polisen en utbränd bil i Hedlandet i Eskilstuna. I bilen fanns en död man. Nu misstänker polisen att mannen i bilen har mördats.

18 december 2018 17:43

Det är en komplicerad brottsutredning som nu rullas upp och polis och åklagare är mycket förtegna.

Fallet handlades till en början av kammaråklagare Eva Wintzell, vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, men har nu tagits över av åklagare i Eskilstuna.

Eva Wintzell är med hänsyn till förundersökningssekretessen mycket försiktig med att uttala sig.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att en person är borta. Det kan vara personen som fanns i den utbrunna bilen. Men identiteten är inte fastställd än, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

När blir den dödes identitet fastställd?

– Jag vet inte.

Mannen som anmälts försvunnen ska vara hemmahörande i Hallstahammar och den utbrunna bilen ska enligt uppgift ha varit registrerad på den försvunne mannen.

Den 40-åriga kvinnan, har tidigare bott i Eskilstuna kommun men är nu skriven i en kommun i Västmanland. Enligt den häktningsframställan som åklagare Eva Wintzell lämnade in till tingsrätten i Västmanland under måndagen finns det risk att kvinnan undanröjer bevis eller att hon fortsätter med sin brottsliga verksamhet om hon skulle vara på fri fot.

Det misstänkta människorovet av den 50-årige mannen som hon nu har häktats för, ska ha pågått mellan den 6 och den 10 december.

På tisdagseftermiddagen fick polisen på grova brottsenheten i Sörmland ta över utredningen.

– Vi misstänker att ett mord ligger bakom detta, säger chefen på enheten Lars Franzell.

Han säger att man nu ska se om det finns tecken som tyder på att den döde personen i den utbrunna bilen kan ha blivit mördad. Därefter är också han förtegen med att uttala sig.

Därmed får polisen i Sörmland ytterligare en mordutredning att utreda.

– Det här är den femte mordutredningen som vi har i norra Sörmland just nu, säger Lars Franzell.

Eskilstuna-Kuriren har också fått uppgifter om att en bostad en bit utanför Eskilstuna har spärrats av och att platsen bevakas av polis. Ingen har velat uttala sig om huruvida platsen är relevant för den pågående utredningen av människorovet. Men boende i området berättar att upp till tolv poliser har setts samtidigt i området de senaste dagarna

Platsen i bostadsområdet är öde när Eskilstuna-Kuriren besöker den. Polisens blåvita band fladdrar tyst i snön runt huset och i en polisbil sitter en polis på vakt.

– Jag kan inte säga något om varför jag sitter här, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa