Vinst och nysatsning på Reijmyre glasbruk

Glasbruket i norra Östergötland vägrar att ge sig och nu tycks det ha vänt. Ett bra första år för de nya ägarna till Reijmyre glasbruk gör att företaget vågar satsa framåt och anställa.

Rejmyre2017-01-04 22:01

Efter en besvärlig period på några år konkursade de förra ägarna till Reijmyre glasbruk, företaget.

Den nya ägarkonstellationen med Ulf Rosén, Björn Waage och Arnfinn Röste tog över bruket hösten 2015 och verksamheten kom i gång i november 2015 då personalen kom tillbaka.

– Det blev en bra start då vi gjorde ett avtal med Stockholms auktionsverk som sålde av det gamla lagret och sedan har vi påbörjat ett samarbete med Svenskt Tenn. Svenskt Tenn står för och värnar om svenskt kvalitativt hantverk och vi är glada för det samarbetet, berättar Ulf Rosén.

När den nya gruppen tog över glasbruket sattes ledord för hur man skulle arbeta tillsammans.

Det handlade om team work, inställningen att ständigt förbättra sig och aldrig vara nöjda, visa respekt mot varandra och att kunna anta utmaningar.

– Under ett möte kunde vi tillsammans konstatera att vi under året som gick hade klarat av målsättningarna och att vi ska fortsätta med målet att alla ska känna trivsel och arbetsglädje på företaget. Förutsättningen för detta är att vi visar resultat och ger en vinst, säger vd:n.

Hur gick då det förra året, ert första år?

– Det är ett förlängt år men det har gått bra och vi redovisar ett resultat som överstiger miljonen. Bokslutet är inte färdigställt ännu, men jag törs lova att det inte kommer att bli sämre i alla fall, avslöjar Rosén.

Nu ser ledningen framåt och gör en del nyanställningar. Ett glasmåleri har köpts in från Småland och tre glasmålare har anställts för arbetet. Några konstnärer har kontaktats för uppdraget att skapa motiven. När Katrineholms-Kuriren besöker bruket gör konstnären Marie Åkerlund från Lotorp sin första dag.

– Jag är glad för möjligheten och nu står jag här med glasmålaren Tania Haapamäki och arbetar med ett motiv, berättar hon.

Tania Haapamäki pendlar in från Finspång och uttrycker sin glädje över chansen hon har fått att arbeta med glasmålning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om