Nytt koncept vid Tuna park: "Vill inte bara ha pizza och kebab"

I Tuna Park, mittemot Systembolaget, har en ny restaurang öppnat. Chef Kumpir erbjuder ett alternativ till pizza och kebab, menar restaurangägare, Halil Demirtas – lite av en blandning mellan svensk och turkisk kost.

Ny restaurang i Tuna Park.

Ny restaurang i Tuna Park.

Foto: Nils Olin

Restaurang2024-07-31 12:10

Torsdagen den 25 juli öppnade Chef Kumpir i Tuna park; familjeföretaget som erbjuder en turkisk klassiker – ugnsbakta potatisar med tillbehör. Med stora ugnar och en öppen gasolgrill möttes Halil Demirtas och hans två döttrar av ett varmt välkomnade av shoppingcentrets kunder.

– Det har gått bra sen vi öppnade. Mycket kunder med ett trevligt bemötande. De har tyckt om maten och varit nöjda, säger han

– Folk tycker det är nånting nytt. De vill inte bara ha pizza och kebab, då är bakad potatis perfekt.

undefined
Halil Demirtas driver restaurangen tillsammans med sina två döttrar.

Chef Kumpir serverar en blandning mellan svensk och turkiskt mat, menar Halil, med bakad potatis som huvudrätten.

– Alla gillar bakad potatis, det är vanligt i Sverige, men också i Turkiet. Potatisarna är stora, hela 500 gram som man sen öppnar upp och serverar med det pålägg som kunden vill ha. Vi erbjuder alla möjliga sallader, röror och såser. Sen får man räkor, tonfisk eller kyckling till.

– Det är lite av en blandning mellan svensk och turkisk kost, det är ganska lika.

undefined
Det bakade potatisarna som en nöjd kund precis fått.

Halil och familjen valde att flytta till Tuna park från Nyfors för nya utmaningar.

– Vi startade en kolgrill i Nyfors. Men vi blev sugna på att satsa på någonting nytt. Så när denna chans dök upp så tog vi den.

Nu arbetas det för fullt på Chef Kumpir; familjeföretaget ska jobba på för fullt för att få en bra start.

– Nu är vi äntligen igång, så nu är det bara att köra på. Vi vill fortsätta utvecklas och göra kunder glada.

undefined
Chef Kumpir, Tuna park.
undefined
I potatisugnen ryms upp till 60 potatisar som tar 30 minuter att tillaga.
undefined
Den öppna kolgrillen, en ovanlighet i Sverige.
undefined
Salladsbaren med 20 stycken olika pålägg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!