Rolig timme väntar Isabellas och Vanessas fyrbenta kunder

Sitter Molly ensam hemma och vill ut på en lunchpromenad? Har du brutit benet och Ludde ser ut att missa söndagsrundan i skogen? Det är där Isabella Kring, 19 år, och Vanessa Siman, snart 20 år, kommer in i bilden. Med sitt nyöppnade företag, Dogwalkers UF, erbjuder de sina tjänster som hundrastare.

14 mars 2019 09:00

Företaget drog i gång så sent som i slutet av februari av de två ambitiösa eleverna på Nyköpings realgymnasium. Intresset för djur finns givetvis där, eftersom de går en djurlinje, så de fick fundera lite innan de bestämde sig för vilket djur de skulle fokuser på. Till slut valde de hunden.

– Vi tycker båda om hundar och jag är uppvuxen med hundar, säger Isabella, som gärna även tar med sig problemhundar ut på en promenad.

– Jag är van så jag ser det inte som något problem, säger hon.

Eftersom Isabella bor i Nyköping och Vanessa i Oxelösund har de bestämt att vända sig till hundägare i respektive kommun. Och då gäller det människor som bor i närområdet. Och just nu plockar man bara ut hundarna en och en och inte i flock.

– Jag cyklar eller går till kunden så det fungerar inte att samla ihop alla på en gång, säger Isabella.

Tjejerna har ledigt fyra dagar i veckan och kan dessutom använda entreprenörstimmen till promenader så de skulle kunna ta emot många hundar. Än så länge har dock intresset från tänkbara kunder varit ganska svalt. Anledningen till det vet inte tjejerna.

– Vi har en ganska billig prissättning och nu har vi även extraerbjudanden för de som vill boka fler pass samtidigt.

Det kanske är svårt att få folk att lita på att någon annan ska kunna ta hand om deras älsklingar lika bra som de själva?

– Ja, och jag tycker att man ska vara lite försiktig. Vem som helst ska inte gå ut och gå med din hund. Det är därför vi alltid, innan vi skriver ett kontrakt med kunden, träffas och ser om det finns en kontakt. Hunden ska ju gilla oss också.

Det är ett stort ansvar. Vad

händer om något händer?

– Vi har tänkt på det också. Vi har sett till att vi är försäkrade genom UF (Ungt Företag), men för att säkra upp mig som hundrastare och även hunden, så skriver vi ett kontrakt med kunden där vi säger att vi utför den här tjänsten och hunden är kopplad för vår säkerhet och även deras.

Är det här något som ni kan tänka er att ägna er åt i framtiden?

– Kanske, det finns hunddagis och så men inte så många hundrastare så det kan vara något att spinna vidare på, säger Isabella Kring.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Gustafzon Cummings

Ämnen du kan följa