Seegers tolkar Hank Williams

På sin nya skiva tolkar countryartisten Doug Seegers sin största inspirationskälla, Hank Williams. Med låtar som "Hey good lookin'" och "I'm so lonesome I could cry" väcks musiken till liv igen.

30 maj 2017 11:37

Ända sedan Doug Seegers var liten har han lyssnat på Hank Williams musik.

‒Den var hans musik jag lärde mig att spela gitarr till, säger artisten.

Hank Williams dog 1953, ungefär när Doug Seegers föddes. Tidigt i Seegers liv lämnade hans pappa familjen, men kvar fanns en gitarr och en skivsamling, med musik av Hank Williams. Musiken blev en stor del av Doug Seegers liv, och han tog till och med artistnamnet "Duke the drifter". Namnet är en anspelning på "Luke the drifter", Hank Williams alter ego som gospelartist.

‒Vi hade ett foto hemma på Hank Williams, som jag och min bror brukade stjäla från varandra, säger Doug Seegers.

Doug Seegers har bland annat medverkat i programmet "Jills veranda". Med Jill Johnson har han också spelat in flera låtar, en del av dem har samlats på skivan "In tandem".

‒Det är roligt att bara sjunga med henne, hon är så talangfull, säger Doug Seegers.

I sommar väntar en stor sommarturné på större och mindre scener i Sverige för den amerikanska countrysångaren. Torsdagen den 29 juni kommer han till Mary´s café, som ligger på landsbygden strax norr om Eskilstuna.

‒Det ska bli jätteroligt att spela för större arenor och ny publik, jag är så lyckligt lottad som fått den här möjligheten, säger han.

På turnén kommer han bland annat att spela låtar från den nya skivan.

‒Det är riktig hardcore-country, det är ju Hank Williams, säger Doug Seegers.

Doug Seegers

Namn: Douglas Seegers

Ålder: 65 år

Tidigare album: "Going down to the river" (2014), "Let's all go Christmas caroling tonight" (2015), "In tandem" (tillsammans med Jill Johnson, 2015), "Walking on the edge of the world" (2016)

Aktuell: Med nya plattan "Sings Hank Williams" (släpptes den 26 maj) samt en omfattande sommarturné.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa