När du minst anar det kan 23 vildhästar komma i full galopp. Louise Forsbäck berättar att en del av charmen med att ha glampingen mitt i hästhagen är att man aldrig riktigt vet när de dyker upp.
– Det är det som gör det hela speciellt, säger hon.
Men för att hålla det hela säkert så finns det ett staket runt området som gör att hästarna håller sig på tryggt avstånd.
– Eftersom hästarna kan bråka lite med varandra så vill vi helst inte att man som besökare går in i hagen, men man får gärna klappa dem från staketet.
Enligt henne är fördelen med denna nya campingtrend att besökaren får det bekvämare då det finns plats för en riktig säng, samtidigt som det är lite mer avskilt jämfört med en vanlig camping. För henne är det mer av en upplevelse som besökarna betalar för.
– Det är så pass avskilt att man ska kunna ta sitt morgonkaffe naken om man vill, säger hon och skattar.
För kunna ta sig till tältet så behöver gästerna först ta sig upp för en backe en bit från gården. Platsen som hon har valt att bygga glampingområdet på är i närheten av en tidigare gravplats från vikingatiden och bronsåldern.
– Det är historisk mark och det finns över 80 gravar här.
Johanna Bandman, från Torshälla, är den första gästen som checkade in och blev inte alls rädd för gravarna. Tvärtom.
– Jag tycker gravarna är fantastiskt fina. Första kvällen som jag var här så regnade det och hästarna kom förbi och hälsade på mig. De var verkligen ett fantastiskt sällskap, säger hon.
Hur bra skulle du säga att tältet tålde regnet?
– Det var inga problem. Jag som är ute och vandrar mycket brukar alltid ha ont någonstans men här är det som att sovrummet har flyttat ut så det kändes som jag fick sova bättre, säger Johanna Bandman.
Enligt ny statistik från Newsworthy får Campingarna i Strängnäs i snitt 4 av 5 i betyg från besökare som lämnat in sina recensioner via Google Maps. Inte långt ifrån rikssnittet som är på 4,1 i betyg. Hur betygen kommer att bli för denna återstår att se.
Hur ser det ut med bokningarna framöver?
– Jag har precis öppnat och har för tillfället tre till bokningar i sommar och hoppas på fler, säger Louise Forsbäck.
Nyligen slutade hon jobbet som förskollärare för att kunna satsa fullt ut på detta och arbetet med resten av Odensicke gård med familjen.
– Jag lär mig allt eftersom och det finns många saker som jag vill fortsätta utveckla. Kanske också en utedusch så att besökare kan stanna längre. Det kan bli lite svårt att få upp vattnet på kullen men allt går att lösa.
Utöver hästarna finns det bland annat alpackor, höns, kaniner, kor och får som gästerna också kan passa på att hälsa på om de vill.
– Man får också gärna ta ett frukostägg. Men resten av maten får gästerna stå för själva och de flesta köksredskapen finns och en gasolgrill. Vi kommer även att fixa en kyl inom kort.
Om detta koncept blir ett populärt besöksmål så hoppas hon i framtiden kunna skaffa fler tält. Men då kommer det inte bli i samma hage som hästarna.
– Jag skulle vilja ha ett tält i fårhagen som är en bit bort mest för att det ska kunna bli en mer avskild upplevelse. Fårhagen är också bra för de är väldigt sociala och där behöver jag inte ha ett staket runt omkring för de är ganska lugna av sig.