Experten tipsar: Så fixar du sommarens drinkar

Henrik Larsén är baransvarig på restaurang Skog på Sigtunahöjden. Här delar han med sig av sina bästa tips på fräscha drinkar till sommarmaten.

En alkoholfri äppel och ingefärsmojito.

En alkoholfri äppel och ingefärsmojito.

Foto: Camilla Pålsson

Semester2020-06-12 23:00

I sommar när vi träffas utomhus för att grilla eller ha picknick, är det extra fint att kunna toppa med en god drink till maten. Men vad ska vi tänka på? Hur blandar vi en drink som passar till somrig mat?

– Jag tar gärna citron som bas och lite sockerlag som jag blandar med Pink Gin eller vodka smaksatt med hallon eller ingefära, säger Henrik Larsén. 

undefined
Henrik Larsen använder sig av skogen intill för att garnera drinkarna.

Snabbt, säkert och med omsorg blandar han till en drink som han garnerar med björklöv, direkt tagna från skogen intill.

Sigtunahöjden är KRAV-märkt och använder mycket ekologiskt och närodlat, i både mat och dryck.

Henrik Larsén rekommenderar dagligen drinkar till restaurangens gäster och förklarar att han föredrar något syrligt och fräscht till somrig mat i stället för något sött. Han tycker också om att prova nya smaker.

Till en sallad rekommenderar han en drink med citron och Pink Gin eller en Sangria på rosévin.

– Den gör man normalt på rött vin, men det går alldeles utmärkt att göra på rosévin. Mycket frukter, lime, citron, apelsin, jordgubbar, rosévin samt Sprite. Sangria görs som en bål och är perfekt när man är fler. Den funkar bra till grillad mat.

Till alkoholfria drinkar använder han gärna Ginger Beer och blandar med pressad lime och myntablad. 

– Du kan göra en grund med bär, äppelcidervinäger och socker, som du låter ligga och dra och silar efter några dagar. Sedan spär du med bubbelvatten eller tonic och får en god och frisk alkoholfri drink.

undefined
Pink Gin Fizz, passar utmärkt till somrig mat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!