Simon Erics vill slita ut sitt hjärta och lägga det på bordet

Efter framgången med låten "Waiting for the sun" har Simon Erics tvingat sig att gå till botten med vad han vill säga med sin musik. Nu är han redo att möta publiken igen - med singeln "Nothing".

28 mars 2019 20:02

Genombrottet kom blixtsnabbt.

Sommaren 2015 visslade många på refrängen till "Waiting for the sun" av och med den unga Eskilstunakillen Simon Erics. Låten streamades många miljoner gånger och Simon Erics fick kuska Sverige runt och framträda för storpublik som en av artisterna på 2015 års Rix FM Festival.

– Med "Waiting for the sun" tyckte jag att jag hade nått en milstolpe, säger Simon Erics.

Men fortsättningen blev inte riktigt som han hade hoppats.

– Det såg jag som ett nederlag och klandrade mig själv. Jag såg på det på fel sätt, jag tänkte att nu jävlar ska jag göra comeback.

Åren gick.

– Jag fick tid att tänka. Vad var målet? Att bli känd? Att tjäna mycket pengar? Jag hade kämpat så länge och tappat mig själv på vägen. Jag landade hårt, säger Simon Erics.

Musiken har dock hela tiden funnits där. Simon fortsatte att skriva låtar.

– Men jag behövde fundera på vad jag ville säga med min musik på djupet och hitta det i mig själv.

Han skrev och samlade på sig låtar och började titta efter ett nytt skivbolag. Det gav både lite mer skinn på näsan och ett nytt skivkontrakt.

Vi träffas i Eskilstuna en dag i mars. Simon Erics har just släppt sin första singel "Nothing" som har en helt ny approach och ett modernt, tyngre sound och lägre tempo. Det låter mer Post Malone än Avicii, skulle man kunna säga.

Låten "Nothing" kom till en kväll när Simon inte mådde så bra.

– Det var känslosamt. Nånting hände, jag fick inspiration.

Han är nöjd och stolt över resultatet.

– Jag kan stå för varje ord. Det finns en textrad som säger "jag har allt, samtidigt som jag har ett tomrum inom mig som inte går att fylla". Så känns det för mig också i bland, säger han.

Han vet att många kan känna igen sig i sådana känslor och i att må dåligt. Låten "Nothing" vänder sig till dem.

– Jag vill slita ut mitt hjärta och lägga det på bordet. Man ska inte behöva hålla det där ljuset tänt varenda sekund, säger Simon Erics.

Han vill mycket och har ännu mer att berätta, säger Simon Erics som bubblar av entusiasm. Han är just hemkommen från en resa till Los Angeles där han har spelat in en video till "Nothing", som ska lanseras internationellt - även i USA.

Något liveframträdande är inte planerat.

– Jag har inte kommit så långt. Först måste jag se till att folk får höra den här nya grejen. Men självklart ska det bli live, mitt mål är att stå på scenen.

Simon Erics

33-årig artist och låtskrivare från Eskilstuna

Fick ett genombrott år 2015 med sin debutsingel "Waiting for the sun" - inspirerad av visslingar från Simons papegoja Ozzy.

Efter ett par års tystnad och skivbolagsbyte har Simon Erics nu släppt singeln "Nothing". I april kommer en video till låten, inspelad i Los Angeles.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz

Ämnen du kan följa