Premiär för Beerwalk: "Godare öl än på bolaget"

Det smakades och snackades maltdrycker när det var premiär för Beerwalk. "Det är riktigt kul att få dricka så bra öl", sa Carl Abbedal.

Fredrik Jonsson, Crowing rooster brewery, pratar och serverar ipa till Birgitta Unde.

Fredrik Jonsson, Crowing rooster brewery, pratar och serverar ipa till Birgitta Unde.

Foto: Carina Ekdahl

Sköldinge2020-10-17 20:04

Lördagens beerwalk var en coronaanpassad variant av Sköldinge ölkulturs traditionella höstevenemang. Deltagarna skickades ut på en rundtur med fem stationer hos lokala bryggare som i sina trädgårdar byggt upp utomhuspubar.

– Jättetrevligt, sa Birgitta Unde.

En av bryggarna var Fredrik Jonsson, Crowing rooster brewery, som serverade en ipa och en belgisk öl. Båda tillverkade speciellt för Beerwalk.

– Den belgiska ölstilen är trevlig, men det är många som inte är bekant med den. Det är bra att passa på att utbilda lite också, sa Fredrik Jonsson.

Janne Andersson i arrangörsstaben var inte med som bryggare. Han stod vid Folkets hus och delade ut glas till deltagarna.

– Som bryggare vill man gärna ha erkännande att det man gör är gott. Folk brukar säga vad de tycker om ens öl. Men smaken är olika, sa han.

undefined
Bert-Ove Sällstedt, Hyddans bryggeri, häller upp en brown ale för provsmakning.

Bert-Ove Sällstedt har Hyddans bryggeri och bjöd på en tjeckisk lager och en brown ale.

– Jag gjorde dem efter semestern för att de skulle bli klara till i dag, sa han

Kompisarna Carl Abbedal, William Kvarnström Lantz och Robert Dahlqvist besökte Sköldinge ölkulturs evenemang för första gången. De kallar sig för nybörjare och ölälskare, och var imponerade av hembryggarnas produkter.

– Godare öl än på bolaget, det är mer smak, sa Robert Dahlqvist.

Arrangemanget var begränsat till 50 deltagare, som delades upp i fem grupper med upp till tio personer. På de fem stationerna fanns det två eller tre bryggare som tillsammans bjöd på 24 olika varianter av öl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!