Lördagens beerwalk var en coronaanpassad variant av Sköldinge ölkulturs traditionella höstevenemang. Deltagarna skickades ut på en rundtur med fem stationer hos lokala bryggare som i sina trädgårdar byggt upp utomhuspubar.
– Jättetrevligt, sa Birgitta Unde.
En av bryggarna var Fredrik Jonsson, Crowing rooster brewery, som serverade en ipa och en belgisk öl. Båda tillverkade speciellt för Beerwalk.
– Den belgiska ölstilen är trevlig, men det är många som inte är bekant med den. Det är bra att passa på att utbilda lite också, sa Fredrik Jonsson.
Janne Andersson i arrangörsstaben var inte med som bryggare. Han stod vid Folkets hus och delade ut glas till deltagarna.
– Som bryggare vill man gärna ha erkännande att det man gör är gott. Folk brukar säga vad de tycker om ens öl. Men smaken är olika, sa han.
Bert-Ove Sällstedt har Hyddans bryggeri och bjöd på en tjeckisk lager och en brown ale.
– Jag gjorde dem efter semestern för att de skulle bli klara till i dag, sa han
Kompisarna Carl Abbedal, William Kvarnström Lantz och Robert Dahlqvist besökte Sköldinge ölkulturs evenemang för första gången. De kallar sig för nybörjare och ölälskare, och var imponerade av hembryggarnas produkter.
– Godare öl än på bolaget, det är mer smak, sa Robert Dahlqvist.
Arrangemanget var begränsat till 50 deltagare, som delades upp i fem grupper med upp till tio personer. På de fem stationerna fanns det två eller tre bryggare som tillsammans bjöd på 24 olika varianter av öl.