Snart dags för Seniorgalan på Safiren

För tredje året i rad arrangeras Seniorgalan på Safiren den 2 april. Med två sittningar räknar arrangören att välkomna 600 gäster från 65 år och uppåt.

12 mars 2019 11:58

Tanken med Seniorgalan är att tacka den generation som har byggt upp samhället. "Målet är att sprida den här idén i hela Sverige; att visa respekt och beundran för våra äldre och skapa en förståelse hos våra ungdomar hur viktig den äldre generationen har varit för detta samhälle", berättar initiativtagaren Georgis Touma på Seniorgalans hemsida.

Under galan kommer pensionärerna att bjudas på kaffe, tårta och underhållning under två sittningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

På scenen står Åsa Sjödahl och Towe Widerberg, känd från bland annat Streaplers och Towe Widerbergs. På piano och trombon kompar Roland Engdahl.

Konferencier blir som i fjol Ragnar Dahlberg, känd från bland annat Café Norrköping.

Initiativtagaren Georgis Touma berättar att galan i år besöker sju kommuner.

– Nästa år satsar vi på fler mässor och 20 städer.

Kommunstyrelsen i Katrineholm bidrar med 35000 kronor till Seniorgalan och Touma lovordar kommunen som en av galans bästa samarbetspartners.

– Det är lätt att göra galan med hjälp av kommunen och när man besöker Katrineholm får man väldigt mycket glädje, kärlek och energi. Jag hoppas att alla seniorer ska vara lyckliga och galan är för deras skull. Det här blir ett tack till dem som har gjort så mycket för oss.

.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson

Ämnen du kan följa