SN:s betyg – så bra är Mello-bidragen

SN har sett sista genrepet inför kvällens Melodifestival och har betygsatt låtarna. Ett genrep där Anna Bergendahl utsågs till vinnare - men bara på låtsas. Allt ska övas inför kvällens direktsändning.

9 mars 2019 16:21

Jon Henrik Fjällgren - Norrsken

Tonartshöjning på jojken! Just jojken var fin redan i första lyssningen och nu har resten av numret växt- men det räcker inte i konkurrensen.

Betyg: 2

Lisa Ajax - Torn

När Ajax spelar på AIK:s hemmaplan låter det ännu bättre än på Rosvalla. Jag är nästan på väg att skriva att hon har finalens bästa röst - men det saknas fortfarande lite för att ”Torn” ska bli en hit.

Betyg: 3

Mohombi - Hello

Det här kan bli en hit på riktigt. Gör sig mycket bättre på tv än live - och det här handlar ju om tv. Den tecknade tjejen på skärmen känns betydligt mer tagen från Aha:s ”Take on me” än Måns Zelmerlöws ”Hero”, men kemin med blyertsskissen är inte perfekt. Något att jobba på - om Mohombi vinner.

Betyg: 5

Lina Hedlund - Victorious

En melodi, som fastnar bra röst, bra show - och perfekt i sammanhanget. Men är det något som saknas? Möjligen är det inte riktigt 2019. Och medan andra låtar växer ju fler gånger man hör dem går Victorious åt andra hållet. Har hållit på att trilla nedför sin branta trappa.

Betyg: 2

Bishara - On my own

Sjunger brallorna av många av sina äldre kollegor - men låten är lite för tråkig. Det här är knappast det sista Sverige får höra av honom. 16-åringen är ett fynd.

Betyg: 2

Anna Bergendahl - Ashes to ashes

Anna har sovit gott och hanterar nervositeten. Det här är bättre än i Rosvalla- och det var inte dåligt. Hon kan vinna - men är långt ifrån en självskriven favorit. Däremot har låten möjlighet att leva vidare utanför mellobubblan. Eller som hon säger själv - Ashes to ashes är ostoppbar. Blev utsedd till vinnare under sista genrepet - men här är det slumpen som avgör. Allt måste övas inför direktsändningen och under fredagens genrep fick Arvingarna vinna.

Betyg: 5

Nano - Chasing rivers

I konkurrensen sänker jag Nanos betyg från Rosvalla. Fortfarande riktigt bra tryck, men han kommer inte närmare en seger den här gången är för två år sedan.

Betyg: 3

Hanna Ferm och Liamoo - Hold you

Snyggt nummer både live och i tv. Ännu en låt som skulle kunna bli en hit - med eller utan mello.Fantastisk kemi på scen och byggplast har aldrig sett så dramatiskt ut. Kan vinna.

Betyg: 4

Malou Prytz - I do me

16-åring nummer två i finalen. Kommer säkert, precis som Bishara, att kunna ha en karriär även efter det här - men nu räcker det inte, trots att delar av publiken inte kan låta bli att sittdansa. Folk kommer ha roligt på dansgolvet till den här.

Betyg: 2

John Lundvik - Too late for love

Too late for love exploderar i Friends arena, folk klappar med och Lundvik får mest jubel. Tveksamt om någon rår på Lundvik som gör det riktigt bra tillsammans med den mäktiga gospelkören. Något minus? Det är inte direkt en karaokeschlager - men det kanske lika gärna är ett plus nuförtiden?

Betyg: 5

Wiktoria - Not with me

Riktigt bra röst - men har haft med bättre låtar tidigare år. Förlorar matchen mot Lisa Ajax.

Betyg: 2

Arvingarna - I do

Arvingarna ser ut som vinnare på scenen och är fantastiskt mycket bättre live än i hörlurarna. De hör verkligen hemma i finalen i Solna - men inte i ESC. Men Arvingarna - You do publiken i Friends arena lycklig. Kommer att spelas på dansbandsveckan i Malung - oavsett om Arvingarna är bokade eller inte.

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa