Vill fortfarande betala tillbaka

Det är nästan två månader sedan förra landstingsrådet Lotta Finstorp (M) förklarade att hon ville betala tillbaka det arvode hon fått felaktigt utbetalt. Men än har hon inte lyckats. Nu gör hon ett nytt försök, i ett brev ställt till landstingsdirektör Karin Welin.

18 april 2011 21:00

I början av mars meddelade Lotta Finstorp att hon tillsvidare ville deponera pengarna på ett så kallat tvistekonto hos länsstyrelsen.

Men så har det inte blivit, bland annat för att ett tvistekonto förutsätter att det finns en fordringsägare. Det gör det inte i det här fallet, eftersom landstinget har förklarat att det inte är aktuellt att kräva tillbaka de arvoden som betalats ut på felaktiga grunder.

För Lotta Finstorp handlar det om cirka 130 000 kronor brutto.

- Det känns som jag hamnat i ett ingenmansland. Jag kritiseras för att ha tagit emot för mycket pengar, men när jag försöker betala tillbaka är det ingen som vill ta emot dem.

Några kritiker har tyckt att Lotta Finstorp helt enkelt kan skänka pengarna till landstinget som en gåva. Men det avfärdar hon bestämt.

- Jag har ingen ambition att skänka pengar till landstinget. Jag vill bara göra rätt för mig.

Därför har hon nu vänt sig till landstingsdirektör Karin Welin med en bön om instruktioner för den vidare hanteringen av återbetalning.

Lotta Finstorp har inget större hopp om att brevet till Karin Welin ska lösa hennes dilemma.

- Men jag vill ge landstinget en möjlighet att säga ja eller nej.

Blir det nej har hon en plan B.

- Då deponerar jag pengarna hos länsstyrelsen i alla fall, med en tidsgräns.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa