Nu skyller Danielsson arvodesaffären på sitt eget parti

Jörgen Danielsson hävdar att Socialdemokraternas distrikt beordrade fram den arvodeshöjning, som till slut tvingade honom att avgå som landstingsstyrelsens ordförande. I en skrivelse till åklagaren säger Danielsson att höjningen genomfördes på uppdrag av Hans Ekström, i dag s-märkt riksdagsman.

30 mars 2012 07:35

Det var i egenskap av Socialdemokraternas distriktsordförande i Sörmland som Hans Ekström skulle ha beordrat fram en höjning av flera politikerarvoden, skriver Jörgen Danielsson till åklagaren. Skrivelsen har lämnats in som ett tillägg till den genomförda förundersökningen.

Uppdraget gick enligt Jörgen Danielsson till Mikael Edlund, som ledde den socialdemokratiska s-gruppen till hösten 2006.

Att s-gruppen som helhet framfört starka krav på den arvodeshöjning som sedan genomfördes bakom stängda dörrar intygas även av andra personer som förhörts i utredningen. Däribland moderatledaren Gustaf Wachtmeister.

Men både Mikael Edlund och Hans Ekström värjer sig mot den beskrivning som Jörgen Danielsson ger i sin skrivelse till åklagaren. Läs mer om vad som framkommit i polisens utredning av arvodesaffären i fredagens Eskilstuna-Kuriren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa