MC-klubb i Nyköping stödjer Hells Angels

MC-gänget Paschas i Nyköping får allt starkare band till Hells Angels, enligt polisen.

19 juni 2013 09:15

Så sent som i mitten på maj åkte till exempel Paschas MC och Hells Angels i en gemensam kortege genom Nyköping, enligt polisen. Och västklädda Hells Angelsmedlemmar har även synts på flera av stadens krogar.

Polisen ser detta som ett uttryck för att kontakterna mellan klubbarna har fördjupats. Men det viktigaste tecknet på att Paschas MC har närmat sig Hells Angels, är att medlemmarna i Nyköpingsklubben har ett nytt märke på sina västar.

Under höger axel bär de en välkänd symbol: en diamant rött med siffrorna 81 i vitt. Märket är en tydlig avsiktsförklaring: "vi stödjer Hells Angels". Frågan är om Paschas dessutom aspirerar på att uppgå i Hells Angels, och bli en HA-avdelning.

- Det finns medlemmar i Paschas som absolut vill gå den vägen, säger en polis.

Sörmland fick sin första HA-avdelning 2008, när Eskilstunaklubben Desperados uppgick i Hells Angels. Mats Larsson, chef för kriminalunderrättelsetjänsten vid Sörmlandspolisen, vill inte ha ytterligare en HA-etablering.

- Vi ser negativt på att Paschas MC har närmat sig Hells Angels och tillsammans med andra myndigheter ska vi försöka undvika att vi får en fullvärdig etablering, säger han.

Tidningen har förgäves sökt ledningen för Paschas MC flör en kommentar.

På youtube finns ett filmklipp av kortegen, där både Paschas och Hells Angels deltog enligt polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!