SD från Sörmland var med på Norrmalmstorg

Flera sörmländska Sverigedemokrater deltog vid den stora demonstrationen på Norrmalmstorg i helgen.– Från östra sidan av länet var vi åtta personer som åkte. Jag vet inte om man ordnade liknande resor från andra delar av länet, säger Thom Zetterström som är ombud för SD Södermanland.

31 januari 2016 14:27

Runt 100 demonstranter och 200 motdemonstranter samlades på Norrmalmstorg på lördagen för att delta i det främlingsfientliga evenemanget "Folkets demonstration". Polisen höll grupperna åtskilda med en lång rad av polisbussar.

Men slagsmål bröt ut på flera platser i centrala Stockholm strax efter att demonstrationen avslutats. Enligt polisen greps tre män i 20-årsåldern för misshandel och släpptes senare under kvällen.

Flera maskerade huliganer fanns på plats vid demonstrationen, enligt nyhetsbyrån TT. Men det är oklart om de tre männen var med på torget. Enligt Expressen hörde till den högerextrema gruppen Nordisk ungdom.

Enligt Thom Zetterström förekom inga våldsamheter vid den demonstration som SD:arna deltog i.

– Något sådant har jag inte sett. Inte i samband med demonstrationen i alla fall.

Känns det rätt att ha medverkat som politiskt parti med tanke på det för- och efterspel som demonstrationen trots allt fått?
– Vi åkte dit och deltog i en demonstration mot sittande regering. Vi stod där med ett gäng äldre herrar och damer av varierande nationalitet, säger Thom Zetterström.

SD:s sörmlandsdistrikt uppmanade sina medlemmar att delta i demonstrationen på Norrmalmstorg via Facebook. Annonserna började spridas den 11 januari.

Enligt lokalföreningarnas facebooksidor deltog SD från Nyköping, Oxelösund och Flen. Man reste till demonstrationen i chartrad buss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa