Eskilstuna-Kurirens avslöjande spreds över världen

De afghanska flyktingpojkarnas berättelse om hur de utnyttjats sexuellt av en kvinnlig chef har gett eko över hela världen.

17 juni 2016 11:07

En rad ansedda internationella medier har fångat upp nyheten och publicerat den i sina kanaler, såsom brittiska Dagens Nyheter och nyhetsbyrån TT.

– Spridningen visar att även en lokaltidning som Eskilstuna-Kuriren är glocal. Internet gör det möjligt för människor i hela världen att ta del av en nyhet. Och den här nyheten berör. Den är nog unik i sitt slag, säger Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman.

Burman medger att publiceringen inte är okontroversiell, men att den samtidigt är viktig eftersom den sätter fingret på viktiga frågor.

– Jag är stolt över våra reportrar och fotografer som har gjort ett så fantastiskt arbete. Det har också varit en oerhört svår publicering, ur ett utgivarperspektiv, då vi valt att publicera bilder ur filmen. Men ingen skulle ha trott på pojkarnas historia utan den dokumentationen. Hela händelsen i sig visar dessutom på ett av vår tids största samtidsproblem: flyktingkrisen och de svårigheter vi ställs inför när vi ska ta hand om många samtidigt, och hur vissa försöker sko sig på dem som har minst att säga till om.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa