Södertäljebron avstängd till augusti

Skadorna på motorvägsbron över Södertälje kanal är så omfattande att reparationsarbetet inte är klart förrän i augusti.

1 juli 2016 16:09

Det var under natten mot midsommarafton som en långtradare välte vid bron och kilades fast, vilket skadade ett flertal balkar. Sedan dess har all trafik i södergående riktning på E 4:an varit avstängd vilket lett till mycket stora trafikstörningar.

Trafikverket har sedan olyckan inträffade undersökt vilka åtgärder som krävs för att reparera bron. Nu står det klart att skadorna är omfattande.

Ett antal balkar måste bytas ut men eftersom hela bron förskjutits måste den stagas upp och stabiliseras innan balkarna kan bytas. Enligt Trafikverkets experter kräver arbetet en enorm precision för att inte säkerheten ska äventyras.

– Vi har ett antal kritiska moment som måste utföras och om det då händer något oförutsett kan det dröja en bra bit in på hösten innan bron kan öppna för trafik igen, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Förhoppningen är dock att arbetena ska kunna slutföras så att bron öppnar i mitten av augusti.

Fram till dess är alltså all södergående trafik på bron fortsatt avstängd. Sedan olyckan leds trafiken via Saltsjöbron i Södertälje och tidigare uppmaningar för långväga trafik söderut att ta alternativa vägar via till exempel Hjulstabron gäller fortfarande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa