Hollywoodstjärna i Sörmland jagas av sotaren

"Mannen som jagades av sotaren" skulle kunna vara en titel på en komedi med Will Ferrell. Så är det inte. Istället har Hollywoodskådisen fått Kringelsotaren från Södertälje efter sig – på grund av brister i fritidshuset.

9 augusti 2016 07:36

Skådespelaren och komikern Will Ferrell, 49, är gift med svenskan Viveca Paulin, som han har tre barn med.

Men Hollywoodstjärnan, bland annat känd från "Saturday Night Live" och "Anchorman", har även tydliga band till Sörmland. Han äger ett fritidshus i Hammersta Bergstugan i Gnesta. Och precis som andra kåkar måste Hollywoodstjärnors godkännas av nitiska sotare. Det gjorde inte Will Ferrells när sotaren var på besök förra veckan. Flera brister konstaterades.

Will Ferrell har inte monterat glidskydd på markstegen, vilket enligt ett föreläggande SN tagit del av innebär "risk för personskador". Vidare så saknas en takstege, vilken måste monteras "från takfoten till skorstenen."

För att friska upp minnet och förbättra sotningskunskaperna hänvisar Kringelsotaren AB den Kalifornien-födde Will Ferrell till sajten taksakerhet.se.

En anställd på Kringelsotaren som vill vara anonym berättar att man jobbar på uppdrag av Gnesta kommun.

– Ja, vad ska man säga, det här handlar ju om säkerheten. Har du en bil utan bromsar och som inte är besiktad är det inte bra heller, säger den anställde på Kringelsotaren.

– Jag har läst i någon tidning för länge sedan om en känd skådespelare som är gift med en svenska. Men jag kan honom inte på rak arm.

Will Ferrell har fram till den 17 oktober på sig att åtgärda de påträffade bristerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa