Polisbil krockade under utryckning

En polisbil fick sladd mitt under pågående utryckning vid Äs under lördagskvällen. Det hela slutade med att polisbilen sladdade in i en mötande bil.

21 januari 2017 19:52

– Det gick efter omständigheterna förhållandevis bra som tur var. Ingen person kom till skada, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Det var klockan 18.21 på lördagen som polisen fick larm om en misstänkt rattfyllerist som hade svängt av riksväg 56 mot Eskilstuna.

En polispatrull från Katrineholm fick ta upp jakten, men färden tog slut vid Äs.

– Polisbilen fick kast på bakvagnen i en kurva och sladdade in i mötande bil. Det blev en rejäl smäll, säger Eric Björkholm.

Båda bilarna blev tilltyglade, men personerna som färdades i dem, totalt fem personer inklusive två i polisbilen, klarade sig oskadda.

– Men alla blev förstås chockade efter olyckan, säger Eric Björkholm.

Ingen behövde dock uppsöka sjukhus.

– Förmodligen var det halkan som bidrog till att man fick sladd på bilen. Den här olyckan rapporteras och utvärderas som en trafikincident och sedan får man titta på om det finns något vållande till olyckan, säger Eric Björkholm.

Polisbilen fick plåt- och plastskador medan den andra bilen fick plåt- och lackskador.

– Polisbilen var i sådant skick att den kunde köras därifrån, däremot fick den andra bilen bärgas från olycksplatsen, säger Eric Björkholm.

Poliserna som var inblandade i olyckan transporterades till polisstationen.

– De har inga fysiska skador men var chockade var olyckan. De har fått skriva av sig och avrapportera det som hänt och inte blivit tagna ur tjänst, säger Eric Björkholm.

Under söndagen låg ärendet berett för beslut, vilket innebär att polisen ännu inte tagit ställning till om krocken ska betraktas som en olycka eller ett brott, det vill säga vårdslöshet i trafik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa