Gustaf Wachtmeister beredd att avgå

Samtidigt som Jörgen Danielsson betalar tillbaka sitt felaktiga arvode meddelar moderaternas förstanamn Gustaf Wachtmeister att han är beredd att avgå. Nu kan du se onsdagens uppslag i pdf-form!

25 augusti 2010 19:15

Gustaf Wachtmeister satt på hösten 2006 med i de förhandlingar, som ledde fram till att Jörgen Danielsson (S) och Lotta Finstorp (M) kunde kvittera ut sammanlagt 270 000 kronor för mycket i arvode under den gångna mandatperioden.

Men ord står mot ord i frågan om hur stor del Wachtmeister hade i den slutliga uppgörelsen. Gustaf Wachtmeister kandiderar i dag till en landstingsrådspost som första
namn på en av Moderaternas vallistor. Men de uppgifter som framkommit om hans delaktighet i arvodesaffären kan resultera i att han hoppar av.

Väljarna får avgöra, säger Gustaf Wachtmeister:
- Jag brukar få många kryss i valet, men får jag bara en-två procent kommer jag allvarligt att överväga att sluta. Valet kommer att bli en förtroendefråga för mig, säger han.

Vi har kartlagt förhandlingsspelet när de olagliga arvodena drevs igenom på hösten 2006.
Frågan dominerar i dag den politiska debatten i Sörmland helt och sent i går eftermiddag meddelade Jörgen Danielsson att han ämnar betala tillbaka sin andel omedelbart.
Det handlar om cirka 150 000 kronor, uppgav han på en blixtinkallad presskonferens i Eskilstuna:
- Jag tänker omgående betala tillbaka.

Läs mer om turerna bakom arvodet i torsdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa