Här är bevisen

Här är dokumenten som visar att både Jörgen Danielsson (S) och Gustaf Wachtmeister var delaktiga när de felaktiga arvodena förhandlades fram. Det är efter att ha tagit del av handlingarna som Gustaf Wachtmeister väljer att ställa sin plats till förfogande. Jörgen Danielsson väljer samtidigt att betala tillbaka.

26 augusti 2010 11:08

Det var direkt efter förra valet som Moderaterna och Socialdemokraterna förhandlade om politikerarvodenas storlek. Uppgörelsen från hösten 2006 resulterade i att Jörgen Danielsson under ett drygt år kunde kvittera ut 150 000 kronor mer än han hade rätt till.

Samma felaktiga arvode utbetalades sedan till Moderaternas nya toppnamn Lotta Finstorp. Men trots att dokumenten binder Danielsson och Wachtmeister till själva  grunduppgörelsen vill ingen av de två ta på sig ansvaret för slutlönen: De pengar som felaktigt hamnade i Danielssons och Finstorps fickor.

Båda skyller på varandra och ord står mot ord.

Eskilstuna-Kuriren publicerar i dag tidigare okänd dokumentation i den olagliga uppgörelsen. I papperstidningen hittar du också en förklaring till hur den snåriga byråkratiska texten ska tolkas.

Dokumenten indikerar starkt att de dåvarande oppositionspartierna (Socialdemokraterna och Vänsterpartiet) fick tämligen fria händer att välja vilka lönenivåer deras toppolitiker skulle ha.

Slutresultatet blev högst lön till Jörgen Danielsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa