Jörgen Danielsson avgår omedelbart

Jörgen Danielsson (S), landstingsstyrelsens ordförande, avgår med omedelbar verkan. Det efter Eskilstuna-Kurirens avslöjanden om landstingspolitikernas arvoden.

27 augusti 2010 16:35

– Jag har aldrig medvetet farit med osanning. Däremot har jag fått klart för mig att mina minnesbilder visat sig vara felaktiga och jag tar nu konsekvenserna av detta. Rätt ska vara rätt, säger han vid en snabbinkallad presskonferens på fredagseftermiddagen.

Jörgen Danielsson lämnar alla sina politiska uppdrag och säger att det känns tugnt men att han inte orkar längre - för familjen, vännernas och partiets skull. Genom sin avgång vill han visa att han tar ansvar för situationen.

– Jag avgår för att jag har gjort fel. Jag är en av dem som har gjort fel och jag väljer nu att betala priset för det.

Jörgen Danielsson meddelar också att beslutet är hans eget och inget som uppmanats av partiet.

– Relationen mellan partierna i landstinget har varit kärv. Jag är besviken på moderaterna; Lotta Finstorp och Gustaf Wachtmeister, som inte vågar stå upp för den uppgörelse som vi gemensamt kommit överens om.

Jörgen Danielsson är stolt över att ha fått leda arbetet som Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpariet och Folkpartiet dragit i gång.

– Jag tycker att mycket av det jag gjort är bra, men jag har gjort mina misstag. Jag avgår också med en vädjan: Låt nu valrörelsen handla om politik, säger Danielsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa