Under året har man nått 350 personer med information som kan visa sig livsviktig.
– Vi hoppas förstås på en fortsättning, säger Elisebeht Markström, som är länsordförande i kvinnojourerna. Men vi vet inte i dag om vi får nya anslag.
Under den femte och avslutande temadagen, som hölls i Eskilstuna under onsdagen, var temat hur att förhindra hedersvåld och tvångsgifte.
Polisman Bo Lagerkvist talade om sin yrkeskår och hur arbetet förändrats i takt med att nya kunskaper tillkommit.
Han gav flera exempel på hur både pojkar och flickor valt att helt bryta med sina familjer för att undkomma idén om ett arrangerat bröllop, men han hade också exempel på hur en bror fått i uppgift att döda sin egen lillasyster. Och hur detta också skett och sedan avslutats med ett självmord.
Gymnasieläraren Marlene Stenman från Mjölby berättade om eget fall där hon länge stred för en av sina egna elever och gång på gång slog larm till socialtjänsten.
Än fler riktigt nedslående exempel i formen av fall som slutat i en tragedi följdes av ett föredrag av socionomen Christina Malmqvist som underströk betydelsen av att alla aktörer mäktar med att hitta vägarna till en samverkan.
– Oavsett om det är skolpersonal eller socialtjänstens anställda eller poliser så har vi allt att vinna på att samverka.