Chefredaktör Eva Burman är Årets Mediaamazon 2021

Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sörmlands Medias titlar, tilldelas utmärkelsen Årets Mediaamazon 2021. "Det känns så klart fantastiskt kul att vårt arbete uppmärksammas nationellt och det är framförallt ett pris till reportrarna på våra redaktioner", säger hon.

Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sörmlands Medias titlar, tilldelas utmärkelsen Årets Mediaamazon 2021. Flera av Sörmlands Medias granskningar har uppmärksammats stort, bland annat granskningen av hur myndigheterna hanterat pandemin.

Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sörmlands Medias titlar, tilldelas utmärkelsen Årets Mediaamazon 2021. Flera av Sörmlands Medias granskningar har uppmärksammats stort, bland annat granskningen av hur myndigheterna hanterat pandemin.

Foto: Sörmlands Media

Sörmland2021-11-09 08:02

Årets Mediaamazon är en utmärkelse som delats ut till en kvinnlig medialedare sedan 2010 och är ett erkännande för gott och nyskapande journalistiskt ledarskap.

– Jag tror att det är våra granskningar om högerextremism och om hur myndigheterna hanterade sitt arbete under pandemin, där de medvetet mörkade uppgifter och prioriterade bort äldre, som vi nu får skörda framgångarna av.

– Flera av våra granskningar har fått stor nationell uppmärksamhet och har också omnämnts internationellt. Det visar att även lokala tidningshus kan göra avtryck i vår värld och det är något som sporrar oss att fortsätta på den inslagna vägen, säger Eva Burman.

Motiveringen till val av årets pristagare lyder: "Eva Burman och hennes medarbetare står modigt upp för journalistikens uppdrag: att granska. Det har resulterat i prisbelönta publiceringar som både påverkat lokalsamhället och fått internationellt genomslag. Eva Burman har värnat medarbetare, som tvingats verka under stormar av hat och hot. Hon prisas härmed för engagemang och uthållighet i sitt utgivarskap och journalistiska ledarskap."

undefined
Eva Burman tilldelas utmärkelsen Årets Mediaamazon 2021, ett erkännande för gott och nyskapande journalistiskt ledarskap. Det har delats ut sedan 2010.

Eva Burman lovar att Sörmlands medias tidningar även fortsättningsvis ska leverera granskande journalistik om fenomen och ämnen som berör läsarna.

– Vi har i olika artikelserier berört såväl högerextrema Trollfabriken, som jihadism och vänsterextremism. Den digitala värld vi lever i ger oss en fantastisk chans att nå ut på ett sätt som inte var möjlig tidigare.

Hur viktigt är det att regelbundet publicera granskningar?

– Jag ser det som ett av våra främsta uppdrag och därför har vi också anställt flera granskande reportrar på senare år.

Vad betyder priset?

– Det är dels ett roligt branscherkännande, men främst ser jag det som en fin kvalitetsstämpel för våra läsare.

Kan du avslöja vad vi ska gräva lite djupare i framöver?

– Vi ska fortsätta granska extremistgrupper, men även hålla extra koll på våra folkvalda inför nästa års val. Brott, skola och arbetsliv är områden som berör och är viktiga för många, där ska vi också vara med.

Priset delas ut av Zadig Media AB och juryn består av flera namnkunniga publicister och journalister. Eva Burman får ta emot utmärkelsen torsdag 18 november i anslutning till seminariet ”100 år: Demokrati, Medier och Kvinnosak”.

Sörmlands Medias titlar

Sörmlands Media ger ut fyra olika titlar som tillsammans täcker hela Södermanlands län:

 Eskilstuna-Kuriren

 Strengnäs Tidning

 Katrineholms-Kuriren

 Södermanlands Nyheter

Med något av våra Premium-paket har du tillgång till samtliga fyra titlar digitalt, såväl webbsidor som appar, och samtliga av våra live-tv-sändningar oavsett vilken eller vilka sajter de visas på.

 Se våra olika prenumerationserbjudanden här

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!