De är nominerade till Sörmlandsmedaljen

Landshövdingen och Länsstyrelsen i Södermanlands län nominerar Lutte Berg och Bengt ”Spider” Jansson till Sörmlandsmedaljen 2019.

Bengt "Spider" Jansson (bilden) är nominerad till Sörmlandsmedaljen, tillsammans med Lutte Berg.

Bengt "Spider" Jansson (bilden) är nominerad till Sörmlandsmedaljen, tillsammans med Lutte Berg.

Foto: Marie Bremberg

Sörmland2019-10-01 16:18

Duon uppmärksammas då de på olika sätt har utfört insatser som varit och är betydelsefulla för Södermanlands läns utveckling och framgång. 

I motiveringen till nomineringarna står det bland annat att läsa:

"Lutte Berg har med stort engagemang, entusiasm och hjärta genomfört ett mycket handgripligt integrationsprojekt i form av Flen Världsorkester. Under den pågående flyktingkrisen samlade han inom Flens kommun ihop ett 30-tal musiker med helt olika nationell och musikalisk bakgrund. Projektet är mycket framgångsrikt och har blivit känt långt utanför Sörmlands och Sveriges gränser". 

"Bengt "Spider" Jansson är projektledare för Stolt mat i Sörmland och har genom sitt engagemang medverkat till att Sörmland är det matlän det är i dag. Han har en unik förmåga att få sörmlänningarna att samverka och det har visat sig mycket framgångsrikt, exempelvis genom Matklustrets Aptitrundan som går mot nya rekord. Bengt är verkligen spindeln i nätet".

Den 10-årsjubilerande Sörmlandsmedaljen delades ut första gången 2009 och vinnaren kommer att presenteras under Sörmlandsdagen den 18 oktober på Hedenlunda slott. Syftet med Sörmlandsmedaljen är att hedra personer och föreningar med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser. 

Förra årets vinnare av medaljen blev föreningen Sörmlandsleden och dess 200 ledansvariga, som arbetar ideellt med att sköta och utveckla en cirka 100 mil natur- och kulturvandringsled genom hela länet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!