Flera trafikolyckor under morgonen

Snövädret ställde till det i trafiken på flera håll under fredagsmorgonen.

Sörmland 29 november 2019 07:58

– Det råder vinterväglag och det har varit en hel del avåkningar men ingen person ska ha skadats allvarligt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson vid tiotiden på fredagsförmiddagen.

Under tidiga morgonen har ett lastbilssläp glidit ner i ett dike i centrala Strängnäs. Ingen människa skadades i samband med händelsen och enligt räddningstjänsten inte heller trafiken ha påverkats.

Strax före klockan halv åtta på fredagsmorgonen körde en bil av vägen längs riksväg 55 i höjd med Röl i Malmköping. Bilen hade enligt räddningstjänsten farit ut på en åker på grund av halkan men ingen människa ska ha skadats.

Strax före klockan halv åtta på morgonen inträffade också en trafikolycka på Tång Lindströms väg i Eskilstuna där en lastbil ska ha blivit påkörd av en personbil. Enligt polisen ska ingen människa skadats i olyckan.

På riksväg 56 mellan Alberga och Hjälmaresund blev en lastbil stående i en backe där den inte kom upp. Där uppgavs det ha varit timslånga köer och stopp i trafiken. Först vid tiotiden var lastbilen bärgad och trafiken kunde flyta normalt igen.

Vid åttatiden rapporterades flera bilar vara inblandade i en trafikolyckan vid Kilenvägen i Strängnäs. Bland annat hade en lastbil halkat av vägen och begränsad framkomlighet rådde på den aktuella sträckan. Enligt polisen var det mycket halt på vägen.
– Det var en mindre kökrock. Lite skador på bilarna. Ingen person behövde föras till sjukhus. Lastbilen ska bärgas, säger Joakim Lundholm, inre befäl vid Räddsam Mälardalen. 

Strax efter klockan åtta inträffade en trafikolycka på Skogstorpsvägen i Eskilstuna där en personbil kört av vägen och ut på en gräsyta. Ingen människa ska ha skadats, enligt polisen.

Strax före klockan åtta fastnade trafikljuset på rött vid Järnvägsövergången vid Rosenforsvägen i Eskilstuna och en bom var nere. Enligt polisen körde trafikanter över trots detta. Polisen och Trafikverket har varit på plats och strax före klockan halv nio rapporteras bommen fungera som den ska igen.

Strax efter klockan halv nio fick polisen samtal om att en lastbil stannat på Bolindervägen vilket ledde till långa köer. Problemet kunde enligt polisen lösa sig med hjälp av sand och lastbilen har lämnat platsen.

En bilist fick sladd på E 20 i höjd med Hällbybrunn vid niotiden på fredagsmorgonen. Enligt polisen ska ingen skadats fysiskt men en person har chockats i samband med händelsen.

Strax före klockan tio ska en lastbil tappat sin last i form av långa järnrör på Västerleden i höjd med Tuna Park i Eskilstuna.

– Det ska ligga fem stycken två meter långa järnrör på vägen enligt en inringare och vi är på väg till platsen, säger Thomas Agnevik vid polisen.

Klockan tio rapporterade polisen att järnrören plockats bort från vägen av det företag som tappade dem. Ingen person ska ha skadats.

På eftermiddagen var det fortsatt halt på vägarna. Strax efter klockan halv ett på eftermiddagen körde en bilist in i bilen framför på Västeråsvägen i Eskilstuna. En kvinna som i den påkörda bilen klagade på nacksmärtor och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen var det halt på vägen då olyckan inträffade.  

Under torsdagen utfärdade SMHI en klass 1 varning för snöfall i Sörmland. Varningen innebär att det väntas fem millimeter snö eller mer, samt att det finns risk för halka på vägarna. Under fredagsförmiddagen togs varningen bort.

Polisen i Eskilstuna har på Facebook skrivit några generella råd till både gång- och fordonstrafikanter i samband med det första riktiga snöfallet för säsongen. Det inlägget ser du i sin helhet nedan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa